EKSTRA SUNNE PIZZASNURRER | bakt på spelt

God morgen alle sammen!

Disse snurrene har jeg sittet og ruget på ganske så lenge. De var mitt bidrag til Vildes skoleavslutning i år.

Nå har jeg valgt å ikke kaste meg inn i debatten om hva man serverer ved diverse avslutninger, men jeg må få lov til å si at jeg var veldig positiv da både fruktspyd og pizzasnurrer sto på listen over hva vi skulle ta med til kiosken. Nå kan det så klart diskutere om pizzasnurrer er sunt, men det er tross alt sunnere enn kake, og om man ønsker så kan de lages både grove og næringsrike – slik som disse.

TIL CA 20 SUNRRER TRENGER DU:

Ingredienser

Annonse
  • 500 gram grovt speltmel
  • 500 gram fint speltmel
  • 25 g fersk gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts honning
  • 7 dl vann
  • 100 gram smør

Ingredienser

  • 400 gram karbonadedeig
  • 1 gul løk
  • 1 hvitløk
  • 2 bokser hakket tomat
  • ½ ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1 ts timian
  • 1 ss oregano
  • 1 ss basilikum
  • Revet ost (jeg liker masse ost og brukte ca. 500 gram)

  1. Bland sammen alt det tørre. Rør så gjæren ut i vann sammen med honning og bland sammen det våte og det tørre.
  2. Elt inn smørret og elt så deigen videre  i minst 10 minutter i maskin. Gjerne lengre om du gjør det for hånd.
  3. Sett deigen til heving i minst en time.
  4. Hakk løk og hvitløk.
  5. Stek så løken gylden i litt olje. Tilsett kjøtt og krydder og stek videre til kjøttet er gjennomstekt. Rør inn hakket tomat og la det hele stå å koke inn på svak varme mens du venter på at deigen skal bli ferdig hevet.
  6. Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Bre kjøttsaus og ost over og form til pizzasnurrer eller knuter.
  7. Sett ovnen på 220 grader. Om du har tid så la snurrene heve i 20-40 minutter.
  8. Ha ost over før du setter dem i ovnen.
  9. Stekes i 15-20 minutter.

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.