Verdens enkleste havreflarn; sukker og glutenfri

13. desember 2016 | Jul

Den enkleste julekaken av dem alle må være havreflarn! De er faktisk så enkle at de kan kastes sammen mellom frokost, matpakkesmøring og dusj på morraen 😉 Det var i allefall det jeg måtte gjøre i dag for å få kabalen til å gå opp!

Ekstra lukseriøse blir de så klart om du dypper dem i sjokolade, men jeg synes de smaker best akkurat som de er!

 


Til ca. 20 stykker trenger du:

4 dl glutenfrie havregryn

1,5 dl fiber sirup gold

50 gram smeltet smør

 


Slik gjør du?

  1. Bland sammen alle ingrediensene
  2. Legg røra i små topper på et steke brett. Ca 1 ss per topp
  3. Stekes på 220 grader, over og undervarme, i 10 minutter
  4. Om ikke de flyter helt utover kan du ta dem ut etter 5-6 minutter og dra dem litt utover.
  5. De blir helt stive når de er avkjøt


Enklere blir det bare ikke.


Stort Smil


Desiree

 


13. desember 2016 | Jul

Kommentarer (22)

  1. Hei!Jeg digger bloggen din, og ikke minst så er jeg veldig glad i havreflarn. Men jeg har ikke nok smør, tror du det er mulig å blande med halvparten smør og halvparten olje?

  2. De så veldig gode ut 🙂 Holder de seg sprøe om man oppbevarer de i boks i romtemperatur fram mot julaften/romjula ?

  3. Prøv med proteinhavregryn fra axa! Knallgode med litt ekstra crisp, og ingen ulempe med litt ekstra proteiner :-)Du inspirerer masse, Desiree!

  4. Ann Helen: Røros smør er min favoritt akkurat nå, men vanlig smør funker fint 🙂 Smør – ikke maragring 😉

  5. MMMM til og med ustekt så smake deigen nydelig ( å jeg er ingen smaker, ) mmm lover godt kanskje dette blir min datters favoritt 🙂

  6. Havreflarn er bare så magisk godt! Didde lignet veldig på en oppskrift jeg har fått av svigermor, som moren hennes kaller «Mandeldrømmer». De har blitt min nye julekake-favoritt, og lages på nesten helt lik måte, bare at man bruker hakkede/malte mandler isteden. Jeg liker å bruke både mandle rog havre. Skikkelig godt. <3

Comments are closed.