Ukas Frukt og grønt; Grønnkål.

23. januar 2015 | Godis og kaker

Da jeg først startet denne bloggen hadde jeg et ukentlig innlegg som het «Ukas frukt og grønt», veldig orginalt.

Etter spørsmål om jeg ikke kunne legget ut oppskriften min på grønnkålchips tenkte jeg at det kanskje var på tide å ta opp tråden igjen.

Ja? Nei?

I alle fall, grønnkål!

Jeg vet helt ærlig talt nesten ikke hvor jeg skal begynne!
Grønnkål har det siste året blitt en aldri så liten «trendgrønnsak», og det forstår jeg godt!

Grønnkål inneholder mer jern enn biff, mer kalsium enn melk og hele 10 ganger mer vitamin C enn spinat!
Keep it coming!
Det er en god kilde til vitamin A, C, K og B6. Rik på folsyre, antioksidanter, fiber, magnesium, riboflaviner, potassium, thiamin og mange andre flotte fremmedord!

Hva er så disse fremmedordene god for?
De gjør at grønnkål:

– virker anti inflamatorisk.
– bra for synet.
– bra for hjerte/karsystemet.
– senker det dårlige kolesterolet.
– styrker immunforsvaret.
– styrke benbygningen.

Flott!
Hvordan spiser vi den?

Som spinat.
Flott i salatblandinger, stuet med kremost eller fløte, som suppe eller tilsatt en smothie.

Her har jeg laget en smothie av grønnkål, saften av en lime, en liten boks ananas uten sukker og soyamelk.
Den smaker søtt og ikke «grønt».

Men når valget falt på grønnkål bare måtte jeg prøve å lage kålchips!

Du leste riktig!
Dette har nemlig hvert en liten vegan rawfood hit i flere år allerede, men jeg har aldri smakt det!

Grønnkålen er revet fra stilken og smørt inn med olje.

Jeg valgte å krydre mine med Maldonsalt og hvitløkspulver.
Inn i ovnen på 150 grader i 20 min.

Det smakte?
Salt og litt sunt, men jeg kommer helt klart til å lage det igjen!

Gooood helg.

– Desiree


23. januar 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (8)

  1. Ja legg ut oppskrift 😀 Jeg syntes den er så trå og spise.. Veldig sunn, men vet ikke hva jeg skal bruke den til annet enn juice!

  2. Bare en liten kommentar. Grønnkål inneholder ikke mer jern enn biff, men det er ikke langt unna. PER KALORI, inneholder grønnkål mer jern. Men per 100 gram så inneholder en biff av storfe 2,3 mg jern og grønnkål 1,7 mg. 100 gram grønnskål skal litt til å få i seg i en rett, sammenlignet med et lite stykke biff. I tillegg er jern fra animalske kilder lettere opptakekelig enn fra plantekilder 🙂 Dette var bare sagt som litt opplysning altså (http://www.næringsinnhold.no/) Jeg er glad i grønne næringskilder, så tommel opp for jernrike grønnssaker i tillegg! 🙂

Comments are closed.