Sweet; en liten guide til søtning uten sukker.


Innlegget inneholder sponsede produkter.

Flere spørr meg om de søtnings stoffene jeg bruker, og de forskjellige bruksområdene. Jeg tenkte det var på tide og dele litt erfaringer og kunnskap. Det nemmelig ikke sånn at alt som omtales som sukkerfritt og sunt er kalorifritt, og noen produkter egner seg kanskje bedre til noen ting enn andre.
Kokos sukker

har en karamell aktig smak og egner seg etter min mening best til sjokoladekaker, kjeks, bliss balls og konfekt. Kokos sukker er ikke kalorifritt, det inneholder nesten like mye som vanlig sukker men det gir en lavere blodsukkerstigning og ansees derfor som sunnere.

Kan kjøpesHER
Agavesirrup

smaker nesten som honning. Jeg bruker det i små mengder. Over litt yoghurt med bær og nøtter eller på proteinpannekakene. Denne er ikke kalorifri, men gir en lavere blodsukkerstigning enn honning og annen sukkerholdig sirrup.

Kan kjøpesHER
Stevia

er det søtningsproduktet jeg synes er mest anvennlig i hverdagen. Det er naturlig, kalorifritt og erstatter vanlig sukker i alle sammenhenger og mange oppskrifter. Pass på at du ikke bruker for mye. Stevia er nemlig 4 ganger søtere enn sukker!

Kan kjøpesHER
Sukrin

er også et helt naturlig produkt med null kalorier. Merket fører flere forskjellige varianter, og dette er det erstatningsproduktet jeg har brukt lengst.


Sukring Gold

har en karamellaktig smak og passer best til sjokoladekaker, konfekt, kjeks ol.

Kan kjøpesHER
Sukrin +

er en blanding av sukrin og stevia. Passer fint til alle ting du ellers ville brukt vanlig hvitt sukker til.

Annonse

Kan kjøpesHER
Sukrin Melis

er rett og slett melis uten kalorier! Ostekaker, glassurer, kokosboller du kan lage alt som du pleier, men være obs. Dette er søtere enn sukker.

Kan kjøpesHERHar du noen favoritter?

– Desiree

 

 

 


6 kommentarer

  1. Jeg bruker sukrin, synes det passer til det meste, men synes den har en litt kjølig smak. Er Stevia også slik? Har ikke prøvd det. Har lest at man kan bruke noe som heter «rice malt syrup» som alternativ søtningsmiddel til bl.a baking/granola. Har du hørt om det?

  2. Marit: har jeg ikke hørt om 🙂 jeg bruker sukrin+ og sweet fordi de ikke har den kjølige ettersmaken 🙂

  3. Tonje Alice

    Bjørkesøt (xylitol) ,stevia og honning 🙂

  4. Tonje Alice: 🙂

  5. Har du erfaring med tagatesse?

  6. Elin: Nei, jeg har aldri prøvd, men hørt mye bra 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*