Sunn mat på budsjett.

Å leve sunt i Norge er faktisk ikke så enkelt. Mat er dyrt! Og det krever både kunnskap og inspirasjon for å få en sunn kostplan til å matche en slapp lommebok.

Jeg har hvert så heldig å vokse opp med en oppfinsom og økonomisk kok til far.
Jeg synes kanskje det til tider var litt drøyt da vi kjørte fra butikk til butikk for å kapre de beste tilbudene, eller den gangen jeg fikk streng beskjed om at fyllet på pizzaen var det som var dyrest, så la skorpene være og spis fyllet jenta mi! Men til syvende og sist er det morsomme barndomsminner.

Noen tips har jeg alikevel dratt med meg, og disse er blant de jeg følger selv:

– har jeg muligheten til det handler jeg frukt, grønt, nøtter, bønner, oliven og tørrvare på invandrerbutikker,
– rotgrønnsager og kål er billige, fyller godt i magen og kan brukes til alt!
– kyllingkjøttdeig er billigere og magrere enn kjøttdeig.
– kjøp inn litt ekstra når det er salg. Fryser du det ned direkte holder det seg en god stund.
– lag litt ekstra til middag, så har du lunsj dagen etter.

Dagens kveldsmat ble et klassiskt eksempel på dette.

Annonse

Selerirot, rødløk og rosenkål stekt med salt og karri.
2 styk kyllingbryst (halv pris pga dato) stekt i pannen.
Blantes og serveres med søt chillisaus.

Mettenes, full av proteiner og vitaminer. Middag til to, pluss lunsj for en til under 100kr.

Jo, det lar seg gjøre i Norge også!


LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*