Sukkerfrie vaniljeboller bakt på spelt

Sukkerfrie vaniljeboller bakt på spelt; uten helsekostprodukter

17. april 2017 | Boller & Brød

Da vaniljesaus Zero kom i butikken var det klart at dette var noe jeg måtte eksprimentere med her på bloggen! For selv om kjøkkenskuffene mine ligner på en halv helsekostbutikk digger jeg å kunne lage sunnere alternativer med produkter alle kan finne på butikken.

Nå vet jeg at denne sukkerfrie vaniljesausen har fått litt mediaoppmerksomhet. Du kan lese HER hvorfor jeg mener at dette er et sunnere alternativ til både vanlig vaniljesaus og sukker!

Fra før av har jeg laget en eplekake søtet med vaniljesaus. Den finner du HER. Men i dag har jeg altså bakt deilige vaniljeboller!

Sukkerfrie vaniljeboller bakt på spelt

Til ca 20 boller trenger du:

Ingredienser

  • 5 dl vaniljesaus Zero
  • 1 banan
  • 50 gram smør
  • 1 pk fersk gjær
  • 800 -900 gram speltmel*
  • 1 egg

*Du kan selv bestemme om du vil bruke grovt eller fin mel. Jeg har blandet 50/50

Fremgangsmåte

  1. Start med å varme opp (ikke koke) vaniljesausen
  2. Tilsett smørret og rør til dette har smeltet
  3. Mos bananen
  4. Når vaniljesausen er kroppstemp rør inn gjær og banan
  5. Spe på mel litt og litt
  6. Elt deigen i min 10 minutter i maskin – 20 minutter for hånd
  7. Sett den til heving på et lunt sted i 60-90 minutter
  8. Del opp i 20 emner og rull til boller
  9. Sett ovnen på 200 grader over og under
  10. La bollene etterheve mens ovnen blir varm
  11. Pensle med ett egg
  12. Stekes i ca. 10 minutter

Sukkerfrie vaniljeboller bakt på spelt

Jeg pyntet mine med sukkerfri melis rørt sammen med en eggehvite. Det er kun for bildenes skyld. De smaker nydelig uten 😉

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

17. april 2017 | Boller & Brød