Sukkerfrie speltboller med yoghurt

Boller er noe jeg aldri går lei, og jeg baken en eller annen form for søt gjærbakst minst en gang i uka! Spesielt glad er jeg i søt gjærbakst tilsatt youghurt eller skyr da det ikke bare tilfører bakeverker proteiner, men også gir bollene en helt spesiell, saftig konsistens og god smak.

Denne gangen har jeg bakt en lys speltbolle søtet med sukrin, men hvis du vil ha en grovere bolle søtet med eplejuice og vaniljeyoghurt finner du det HER.


Til 9 – 12 boller trenger du:

Annonse

Ingredienser

  • 1 kg siktet speltmel

     

  • 1,5 dl sukrin gold

     

  • 1 ts kardemomme

     

  • 50 gram smeltet smør

     

  • 4 dl lunken melk

     

  • 1 pakke fersk gjær

     

  • 3 dl youghurt naturelle

Veibeskrivelse

  1. Ha mel, sukker og kardemomme i en bolle.

     

  2. Smelt smør og ha i melken. rør inn gjæren. Rør inn yoghurten.

     

  3. Bland sammen det våte og det tørre. Elt i minst 10 minutter.

     

  4. Forhev deigen i 20-30 minutter.

     

  5. Rull ut bollene og etterhev dem til dobbelt størrelse.

     

  6. Stek dem på 225 grader varmluft midt i ovnen i 12-15 minutter.

Stort Smil

Desiree

18 kommentarer

  1. Ååååå 🙂 disse må prøves i helga:)

  2. Ulrikke Gjerstadberget

    Er det mulig å bruke sukrin+ i steden for gold??

    Flott oppskrift! Skal prøven ut snarest

  3. Hva kan jeg bruke som er glutenfritt?

  4. Christin

    Går det greit med tørrgjær istedet for fersk?

  5. Disse var knallgod. Blir nok denne oppskriften neste gang også

  6. Veldig gode, men måtte ha i en endel mer mel. Ungene smakte ikke forskjell på disse og vanlige 🙂

  7. Elisabeth

    Har ikke nok sukrin gold, går d an å bruke fiber sirup clear? Isåfall hvor mye bør jeg ha i? 🙂

  8. Har bare tørrgjær hjemme, kan jeg bruke det og eventuelt hvor mye?

  9. Kan jeg bruke honning og mager kesam istede? Har ikke yoghurt å sukrin gold for øyeblikket.

  10. Inger lise

    Hvor mange kalorier er det i hver bolle?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*