Sukkerfri og fiberrike kanelknuter.

Hvis du leter litt igjennom kategorien mat og oppskrifter her på bloggen så finner du ganske mange varianter av kanelsnurrer, kokosknuter, sjokoladesnurrer osv, osv. Noen er lavkarbo, noen paelo og noen er fri for raffinert sukker. Denne er sukkerfri, fiberrik og fettfattig.

Du trenger:

1 kg fibramel
25g gjær
100 g sukrin gold
50 g smør
5 dl temperert melk
1 egg.

Slik gjør du:
Rør ut gjæren i melken og tilsett alle de andre ingrediensene. ELT! Ønsker du et stort luftig bakeværk må du elte!
Jeg har ingen kjøkkenmaskin, så brettet opp ermene og knadde i vei i 20 minutter.

La deigen heve i en time før du lager snurrer eller knuter.

Annonse

Over til fyllet.
Fettmengden er allerede halvert i denne oppskriften, men jeg kniper ennå mer inn på fettet ved å droppe smørfyllet. Vi blander sukrin gold med kanel og strør rikelig på i svingene.

Har du tid så la dem gjerne etterheve i nye 30 minutter. Pensles med et egg og stekes i 15 minutter på 200 grader.

Perfekt til akebakken!

– Desiree.


23 kommentarer

  1. Cecilia Catharina

    Så utrolig gode de ser ut! 😀

  2. Anonym: nei, det har jeg ikke 🙂 jeg er ikke så opptatt av kalorier. Jeg pleier å få 8 🙂

  3. Cecilia Catharina: Takk 🙂

  4. Hva synes du om dietten 5:2?

  5. H: Hehe 🙂 jeg skrev faktisk et innlegg om den i går 🙂 Bare å lese 🙂

  6. Berit Gulbrandsen

    Heisann, ser du bruker sukrin gold i matlagingen, jeg synes det er en ekkel bismak på denne….ikke så mye som i vanlig sukrin, men alikavel. Så jeg bruker Tagatesse i stedet….er dette et dårligere alternativ eller ??

  7. Hei 🙂 Hva slags melk bruker du her?

  8. Lina: Helt vanlig lettmelk, men du kan bruke nøttemelk om du vil 🙂

  9. Berit Gulbrandsen: Det er ikke et dårligere alternativ, jeg har bare ikke noen erfaring med det 🙂 Men nå er det så mange av dere som sier at dere bruker det at jeg tror jeg må prøve 🙂

  10. Hei 🙂 de så gode ut. Skal prøves til helgen. Kan man evt bruke PAM-olje til pensling?

  11. Jeta: Har ingen erfaring med det. Vanlig olje går jo fint, så du må nesten bare prøve 🙂

  12. Dette så veldig godt ut! Bruker du ferskgjær eller tørrgjær?

  13. Ida: fersk 🙂

  14. Tonje: Coop, ICA, meny, spar,Rimi, rema 🙂 fiberrikt mel 🙂

  15. Har du noen forslag til glutenfrie, men fortsatt sunne og gode, snurrer/knuter?? 🙂

  16. Kristine: Utenom å bake disse med glutenfritt mel så har jeg ingen oppskrift selv, men er sikkert en del lchf blogger der ute med varianter laget av mandel eller kokosmel 🙂 Googel er mitt beste tips 😉

  17. Takk, da skal jeg google litt 🙂

  18. Linda Munkvold

    HeiUtrolig bra blogg det her! Jeg har aldri laget knuter før, så bare lurer på…Når har du i kanelfyllet? Veldig lyst å prøve litt sunn bakst, istedet for bare den vanlige 😉

  19. Linda Munkvold: takk 🙂 ja, jeg fyller med kanel og sukrin gold 🙂 du kjevler ut en stor firkant, smører fyllet utover, eller strør her 🙂 og ruller sammen 🙂

  20. Har nå endelig fått tid til å teste ut disse. Gleder meg!! 🙂 Men det egget; skal det i deigen eller er det kun til pensling?

  21. Julie: pensling 🙂

  22. Hadde kanskje vært greit å skrive det i oppskriften, her forsvant jaggu egget i deigen! Bruker jo melk til pensling jeg, så tenkte ikke over det.

  23. Desiree

    Nina: Jer ser ikke hva du spørr om her 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*