Sprø sjokoladesnacks; Søte og sunne

30. november 2016 | Jul

Som dere sikkert har skjønt går det en kule varmt nå om dagene. Det er så mye som skal falle på plass før januar at i mitt hode er desember allerede over. Det er helt utrolig, men uansett hvor godt man planlegger er det alltid sånn at noen ting bare må gjøres når de skal gjøres, hverken før eller etter. Noen utfordringer hører også prosessen til, og ofte får man seg noen positive opplevelser med på veien også! Jeg lærer så mye nytt hele tiden, og det er derfor jeg elsker å gjøre det jeg gjør!

Men selv om denne damen har fult opp med online programmer, ny blogg, pendling til Oslo og spennende ting som skjer i kulissen, så skal det blogges! Og i dag er det onsdag – lillelørdag, noe som tradisjonen tro byr på noe søtt og sunt til dere!

 

 






Du trenger:

5 rugsprø

100g 70-80% sjokolade

Valgfri nøtter, frø, tørket frukt, bær og krydder

 


Slik gjør du:

  1. Smelt sjokoladen i vannbad og smør den utover rugsprøen. Det er ca 1 ts på hver rugsprø. Det tilsvarer 10-15 gram sjokolade.
  2. Strø over ønsker fyll.

Mine forslag:

  • Salte nøtter
  • Gresskarfrø
  • Tørkede bær
  • Lakrispulver
  • Grovt salt
  • Chillipulver
  • Frisk mynte
  • Kokos


Jeg har brukt:

  • Salte pistasjer
  • Kokos
  • Hempfrøskalll
  • Tørket bringebær
  • Tørket solbær
  • Lakrispulver



 

Det er noe som heter less is more, men i dette tilfelle er virkelig mere, mere smak, så ikke vær sjenert med fyllet!

La sjokoladen stivne helt før du knekker knekkebrødene opp i 4-5 stykker.

Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.

 

Stort Smil

 

Desiree

 

 

 


30. november 2016 | Jul

Kommentarer (3)

  1. Akkurat det jeg behøvde å finne nå når jeg har fått ammedilla på alt av sjokolade .Etter og å hatt cravings på urge å alt av søte ting i 7 mnd er det på tide og endre på ting

  2. Hurra for en sjokoladeoppskrift med rugsprø! 😀 Det har jeg tenkt på å lage lenge, så gøy at du laget det! 🙂 Skal definitivt fikse det til jentejulebordet neste helg 😉

Comments are closed.