Spiselig: Flower power.

10. juni 2013 | Uncategorized

Vilde er som små barn flest og blir lett opphengt i en og en ting omgangen. Nå om dagene er det blomster som er den stoooore fasinasjonen. Jeg får små blomsterbukketter hver dag, vi lager herbarium, vi tegner blomster, vi lager blomdterkranser i alle former og fasonger

Og nå hadde jeg tenkt vi skulle prøve å spise dem!

Det finnes en rekke blomster du kan spise friske, pynte mat med eller putte i en salat. Erteblomster, agurkurt, fioler, lavendel og syriner for å nevne noen.

Enkelt og greit om sommeren, når vi har alt dette tilgjenglig, men det er faktisk mulig og tørke blomstene og bruke dem til for eksempel kakepynt ved en senere anledning.

Sukkertørkede blomster. Aka:
Flower power.

Du kan bruke hva du vil av blomster, men pass på at de ikke er giftige eller sprøytet.

Jeg brukte økoligiske roser.

Du trenger:

Blomster
Eggehvitter
Sukker
En tett boks

Slik gjør du:

Dypp blomsten i eggehvitten
Strø over masse sukker
Legg til tørk på et bakepapir

Trenger ca. et døgn på å tørke. Oppbevares i en tett bok i kjøleskapet.

Våre roser ble herlig sprø og søte. Og smakte….roser!

Vi lagde oss en liten mandagsdessert etter stranden i dag.
Et lag lett vaniljeis, et lag roseblader, et lag is og flere roseblader på toppen.

Nydelig <3


10. juni 2013 | Uncategorized