Speltlompe lasagne.

2. september 2014 | Middag

Det er mye kreative alternativer til pasta ute å går, men dette tror jeg er første gangen jeg har funnet en versjon som faktisk smaker bedre enn orginalen!

I tillegg har jeg prøvd å lage en budsjettvennlig variant.

Du trenger:

4 speltlomper

1 pakke kyllingkjøttdeig

3 ss tomat pure

Valgfri grønnsaker;

Jeg brukte purre, mais og rød paprika.

1 stor boks cottage cheese

Krydder;

Jeg brukte salt, pepper, pizza urter, paprika og chilli.

1,5 dl vann

Slik gjør du:

Set ovnen på 200 grader.

Kutt grønnsaker og stek.

Stek kjøttdeigen, krydre etter smak.

Tilsett grønnsaker, tomatpurre og vann.

La det småkoke i 5 minutter.

Fyll en ildfast form:

Kjøttsaus

Cottage cheese

Speltlompe

Kjøttsaus

Cottage cheese

Speltlompe

Ost på toppen

Inn i oven i 15 minutter.

Nytes først til middag og så til lunsj dagen etter.

– Desiree


#proteinmat


#familiemat


#lesscarbs


2. september 2014 | Middag

Kommentarer (22)

  1. Endelig og det er ikke uke 3 engag 😉 Må jg vente så lenge med lage den eller kan jeg bytte ut en av middagene? Jeg bruker mager kesam isteden,liker ikke varm cc.

  2. susa skånvk: du kan bruke den denne uken hvis du vil 🙂 helst bytt ut med Pizzaen. Og så klart kan du bruke mager kesam 🙂

  3. hvor mange personer er denna oppskriften til? vi er to voksne og to barn på 4 og 5 år 🙂 vil det bli nok trur du?

  4. monica: dette var nok til middag og lunsj for to voksne 🙂 server med salat og kanskje litt godt brød til resten av familien? 🙂

  5. Hei. Takk for supre oppskrifter og tips 🙂 Noe jeg har lurt på denne uka: Når du sier Speltlomper mener du type «potetlomper» feks. fra Buer som det står spelt på? Har spist det til lunjs denne uka, så håper det stemmer! Gleder meg til ny uke med nye spennende retter.

  6. Hvordan lages denne glutenfri, jeg har litt problemer med å finne glutenfrie lomper i mitt distrikt vinterstid. Er det noe annet jeg kan bytte ut lomper med?

  7. Ann: du kan bruke en grønnsak 🙂 for eksempel squash i skiver, eller tynne skiver søtpotet.

  8. Kommer helt Ann på hvor mye ost og hva slags ost du tar på, men mellom 3-400 kalorier for lasangen.

  9. Jeg skulle ønske meg en knapp på bloggen din hvor det sto: «Utskriftvennlig versjon»Ville forenklet matlagingen om jeg slapp å gå ut og inn for å sjekke oppskrifter.Er det mulig? 🙂

  10. Lene Espenæs: desverre, men det er jo bare å kopiere det over i word og printe ut 🙂

  11. Har lenge lurt på om du har en detaljert plan med trening og kost sånn sett, at man kan (eller ikke kan?) flytte på/bytte ut treninger og middager/lunsjer? Skjer ofte at jeg flytter på både middager og treninger sånn at hverdagen går rundt. Men blir det da for lite energi noen dager, eller er nærings- og kaloriinntak jevnt fordelt over ukeplan? Og et siste spørsmål: når man ligger litt etter i trening, og gjør både kondisjon + fullkroppspgrm samme dag (eller trener endå mer enn planen fordi det er gøy 🙂 , burde man då øke næringsinntak eller bare kjøre på med samme kostplan?

  12. Jen: jeg har det, men dette er en tjeneste jeg tar betalt for- med unntak av FIT på 30 dager som er gratis 3 ganger i året 🙂 Ville økt matinntaket noe de dagene du trener mye. Sånn utover det er det ikke farlig å sjonglere mat og måltider for å få hverdagen til å gå opp 🙂

Comments are closed.