Barnas matpakke guide – smarte tips og 8 sunne oppskrifter ungene elsker!

23. april 2017 | Matpakka

Innlegget ble opprinnelig skrevet i august 2016, men er i dag oppdatert med flere spennende oppskrifter – perfekt for barnas matpakke!

Jeg har i lengre tid snappet hvordan jeg selv forbereder matpakker hjemme hos oss. Familien er nok litt bortskjemt, for både Vilde og Daniel får med seg matpakker – hver dag. Og jeg synes jo mat er gøy, så matpakkene er kanskje ikke helt standar. Når det er sagt har jeg ikke tenkt til å gi deg masse fancy matpakketips i dag. Jeg skal gi deg noen kjappe og enkle triks som du har både tid og rom til i hverdagen, også skal jeg gi deg oppskriften på disse søte matpakke muffinsene. Fri for sukker, melk og gluten.

Vi tar tipsene først!

Invester i gode matbokser. Gjerne med flere rom slik at maten ikke blir grisete og ser mer innbydende ut.

Kjøp gjerne noen små bokser til å ha ved siden av. Kjekt til bær, nøtter og små snacks.

Skjær opp frukten og grønnsakene. Jeg har en bolle i kjøleskapet med kaldt vann. Oppi her har jeg gulrøtter i staver og blomkål. Bare til å ta en neve, riste litt og putte i boksen

Skjær gjerne opp epler og pærer. For å unngå at frukten blir brun og kjedelig, bland den med appelsin eller ha over litt sitron. Jeg har en flaske sitron i kjøleskapet til dette.

Legg Skyr og smoothie i fryseren. Da sikter jeg til disse du får på «flaske». Da holder de seg kalde og fungerer samtidig som fryse ellement i matboksen.

Kok egg med litt konditorfarge. Just for fun.

Lag små grillspyd med grønnsaker og pålegg.

Fylte pitabrød er like enkelt som en smurt brødskive, men både ser og smaker mer. 

Bruk middagsrester.

Tørr å tenke utenfor den kjedelige Norske matboksen!

 

Lag pasta salat. Dette gjorde jeg mye før:

  • Kok opp fullkornspasta
  • Ha frosne grønnsaker i vannet mot slutten av koketiden.
  • Avkjøl det hele i kaldt vann.
  • Ha oppi kost skinke og ost


Vilde elsker det, og du har matpakke klar til flere dager. Tror jeg skal ta den opp igjen 🙂

Så var det disse godsakene!


Til 7 stykker trenger du:

1 medium stor søtpotet

2 dl kokosmasse

4 egg

0,5 dl olje

1 ts bakepulver

1/4 ts vaniljepulver eller vanilje ekstrakt

2 ss honning eller sukrin gold

1 krum salt

1,5 dl frosne bær. Jeg brukte solbær


Slik gjør du:

  1. Kok poteten helt mør og mos den til mos.
  2. Rør inn egg og olje.
  3. Bland så sammen alt det tørre.
  4. Miks sammen det tørre og det våte. Vend inn bærene tilslutt.
  5. Fordeles i muffinsformer
  6. Stekes på 200 grader (varmluft) i 20-25 minutter

Andre barnevennlige oppskrifter:

Grove pølsehorn på 1-2-3

Grove pitabrød

Pizzaboller

Grønnsaksvaffel

Grov matpakkevaffel

Søte fullkornsmuffins

Prøv også Vilde sunne snack cookies. Perfekt til smoothies!

Husk at din livsstil går i arv <3


Følg meg gjerne på Instragram 
(desireeandersen) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

 

Stort Smil

Desiree

 

23. april 2017 | Matpakka

Kommentarer (32)

  1. Åh, det så ordentlig godt ut!! 😀 Flotte tips. Middagsrester funker bra som matpakke 🙂

  2. Kjersti: Per 100 gram ja, men det veier jo ikke noe 😉 Dessuten er ikke kalorier usunt 🙂 Du trenger dem faktisk 😉 Med tanke på at det hverken er sukker, mye smør eller hvetemel i disse er de ganske så kalorivennlige 🙂

  3. ja ønsker gjerne et lignende innlegg for voksne ja! er lei av å tenke ut matpakker til jobb osv.

  4. Hei,Har en datter som ikke tåler nøtter, og heller ikke kokos. Er det noe annet jeg kan bruke i stedet for kokosmasse?

  5. Eirin: Jeg bruker bare helt vanlige ting fra butikke 🙂 Vanlig honning. Følg meg på snap så ser du ingrediensene 🙂

  6. Ja takk til tilsvarende innlegg for voksne :-)Disse muffinsene ser virkelig gode ut, nam!Hvor kjøper du muffinsformene? Det er vanskelig å finne brukbare former her jeg bor :-/

  7. Hjelpe meg. Prøvde oppskriften nå. Med en sikkert for stor søtpotet.. Fylte et helt brett med små muffensformer. Og enda har jeg litt røre igjen..

  8. Hvordan oppbevarer du muffinsene? Lagde de i går og spiste 1, smakte helt nydelig. Men etter 1 natt i kjøleskap så ble den veldig vassen og ikke så god dessverre 🙁 Tips?

  9. Hei,De smaker jo kjempe gode!Men kan det stemme at de er ganske myke/bløte på innsiden?Og kan disse fryses ned?På forhånd takk for svaret.

  10. Hei. Disse så helt fantastiske ut. Sønnen min har glutenallergi så disse lages sammen med han akkurat nå. Men jeg har ikke honning. Kan jeg bruke lønnesirup?

  11. Gjerne ta noe som er økonomisk smart for studenter, i forhold til lunsjpakker og/eller middag 🙂 @Hannemarie95 og @Hanneslifegoal på instagram, vil ha noe å gøy å legge ut der 😀

  12. Prøvde meg på matpakke-muffinsene i går, jeg brukte også muffinsformer i papp, men jeg ser nå at de jeg brukte kanskje er litt høyere enn de på bildet ditt, for mine ble så bløte inni? Det er vel ikke meningen det? Jeg tok de ut etter ca.20 min for da var de så mørke i fargen på toppen. Men vi spiste de med skje, kjempegode!! De ble med i matpakka til gutta mine i dag! Neste gang skal jeg prøve å steke de i silikonformene mine, de er litt mindre. Takk for mange flotte tips, du gjør min nye vei til et sunnere liv enklere!

Comments are closed.