SØT & SUNN | en liten sniktitt

Jeg er ikke så god på å holde kortene til brystet 😉 Eller holde hemmeligheter på bloggen. Jeg liker å involvere dere, fordi det er den beste måten å gjøre Fitfocuse til det du ønsker at det skal være!

Jeg får ofte spørsmål om hvor mange kalorier eller karbohydrater det er i ting, særlig søtsaker. For noen så er det så klart helt uinteressant, men for en diabetiker er det viktig å vite hvor mye karbohydrater det er i det de spiser, for å kunne sette riktig mengde insulin. Og for en som jobber med vektreduksjon kan det være greit å vite hvor mye «ekstra» man får i seg.

Personlig er jeg strengt i mot kaloritelling når det kommer til mat som skal nære kroppen din og gi deg energi og overskudd i hverdagen, men jeg har en litt annen holdning når det kommer til søtsaker. Dette bunner i at jeg gjennom mine fjorten år som kostholdsveileder vet at det er her mange saboterer sin egen fremgang. Ikke nødvendigvis fordi de spiser for mange kalorier fra snop og søtsaker, men fordi de tror de gjør det!

Forvirret?

Vel, hvor mange har ikke opplevd å tømme halve kakebordet bare fordi man spiste ett kakestykke mer enn planlagt, og derfor bestemte seg for at «nå er alt ødelagt»?

Hvem har tømt hele potetgullposen fordi man spiste en sjokolade som man ikke «burde» spise?

Annonse

Da tenker jeg at kalorier er et flott verktøy, nettopp for å unngå denne dårlige samvittigheten og opplevelsen av å være mislykket. Fordi du raskt vil se at ett kakestykke ekstra i ny og ne faktisk ikke utgjør så mye 🙂

Å sette inn kalorier og karbohydrater på alle mine oppskrifter kommer jeg nok aldri til å ha tid til å gjøre. Derfor holder jeg i disse dager på å samle ca. 30 av mine mest populære oppskrifter i ett lite hefte – med disse beregningene!

Jeg håper at hefte er klart innen neste onsdag (lille lørdag vet dere), men her er en liiiiiiten sniktitt 🙂

HVA SYNES DU?

One Comment

  1. Anne Mette Pettersen

    Dette synes jeg er veldig til hjelp, da jeg hele tiden kan holde oversikt over hva jeg kan «tillate» meg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.