SNICKERS BROWNIE | fri for sukker

29. april 2018 | Godis og kaker

reklame: inneholder omtale av samarbeid med Sunkost

 

De siste par ukene har jeg jobbet med et oppskriftshefte i samarbeid med Sunkost. Mai er rett rundt hjørnet, noe som betyr flere festlige anledninger og fridager. Og hefte vil inneholde festkaker for deg som av en eller annen grunn velger å styre unna sukker, gluten eller melk.

Brownies er nesten obligatorisk i et slikt hefte, men etter innspill fra en bloggleser har jeg valgt å lage en vri på denne klassiske sjokoladekaken – nemlig Snickers Brownie. Seig sjokoladekake toppet med salte peanøtter og deilig karamell! Kan det bli bedre?!

Du trenger:

Form 20*30 cm

Ingredienser

  • 1,5 dl kokosblomstsukker
  • 2 dl fibersirup clear
  • 100 gram 80% sjokolade
  • 100 gram smør
  • 4 ss kakao
  • 100 gram hvetemel eller lys glutenfri bakemiks
  • 2 egg

Ingredienser

  • 3 dl fløte
  • 6 ss fibersirup gold
  • 20 gram smør
  • Salte peanøtter

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 grader
  2. Smelt smør og tilsettkokosblomstsukker, fibersirup, sjokolade og kakao. Rør til sjokoladen har smeltet.
  3. Tilsett 2 egg.
  4. Rør inn melet.
  5. Fordel røren i en smurt form.
  6. Stekes midt i ovnen i 20 minutter.
  7. I mens lager du karamell:
  8. Ha alle ingrediensene i en kjele.
  9. Kok opp under omrøring.
  10. La det småkoke i 30 minutter. Husk å røre.
  11. Topp kaken med salte peanøtter og helle karamellen over

Hefte publiseres på bloggen onsdag kveld. Gleder meg til å høre hva dere synes!

 

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Desiree

 

 

29. april 2018 | Godis og kaker

Kommentarer (1)

Comments are closed.