Skyrkake.

Det er selvfølgelig fint og flott at man kan lage slikk og søtsaker på en sunn og næringsrik måte! Men jeg synes nå at er det fest så er det fest.
Et kakestykke i ny og ne betyr ingenting hvis man har et fornuftig kosthold og et greit aktivitetsnivå til daglig!

Planen i dag var derfor å bake ostekake. Rosa, på Vildes bestilling.
Gele hadde vi hjemme, kjeks hadde vi hjemme og melis. Det eneste vi skulle få med oss fra butikken i går var altså kremfløte og kremost. Grei skuring?

Sutrete barn, stressa mamma og masse mennesker resulterte i mye vi ikke skulle ha og null kremost…

Blan B!

I kjøleskapet hadde vi….. Skyr!

Skyrkake?

Så fra å lage en standar ostekake lagde vi heller en semisunn Skyrkake!

Bunn:
1 pakke Sjokkoladekjeks.

Fyll:
3 dl kremfløte.
2 dl melis eller sukrinmelis.
1 pakke gele.
2 bokser Skyr

Slik gjør du:

Annonse

-Knus kjeksen til smuler.
-Ha smulene over i en kjele med litt vann i bunnen.
-Varm opp så det blir en seig masse.
-Fordel massen i bunn av kakeformen.
-Sett kaldt.

-Tilbered gelen med halv mengde vann.
-Dette skal avkjøles, men ikke stivne!

-Pisk krem av følte og melis.
-Tilsett 2 beger skyr og geleblanding.

-Hell over i kakeformen og sett til avkjøling.

En stor kake burde stå i ca.6 timer.
Våre sto i 1.

Bringebær og sjokolade <3

Håper det smaker!


LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*