Shepherd´s pie med blomkål og søtpotet lokk

Tirsdag er oppskrift og fotodag, og akkurat nå om dagene jobber jeg med flere prosjekter for forskjellige samarbeidspartnere og nye oppskrifter til FIT PÅ 30 DAGER.

Særlig en av dagens kreasjoner fikk så mye oppmerksomhet at jeg velger å poste den nå. Det er ellers en av 40 nye oppskrifter som kommer på FIT PÅ 30 DAGER over påske. Mye godt å glede seg til!

Dette er en skikkelig familiefavoritt, som blir spist opp hver gang den kommer på bordet hjemme hos oss!

Til 4 personer trenger du:

Ingredienser

Annonse
  • 1 stor søtpotet
  • 1 blimkål
  • 3 gulrøtter
  • 1 gul løk
  • 500 gram karbonadedeig
  • 1 terning oksebuljong
  • 2 dl vann
  • 2 ss tomat pure
  • 200 gram frosne erter
  • 1 agurk
  • 1 pakke små tomater
  • 50 gram revet ost
  • Bladpersille (kan sløyfes)

Veibeskrivelse

  1. Skrell og kutt søtpotet og blomkål i små biter.
  2. Kok disse møre i salt vann.
  3. Sett ovnen på 200 grader.
  4. Hakk løk og riv gulrøttene på et rivjern.
  5. Stek løk og gulrøtter i litt olje til løken er blank.
  6. Tilsett karbonadedeigen og gjennomstek denne.
  7. Tilsett så tomatpure, oksebuljong og 2 dl vann. La dette stå å simre i 10 minutter.
  8. Rør så inn ertene.
  9. Hell vannet fra søtpotet og blomkålen.
  10. Mos søtpotet og blomkål til mos – smak til med salt og pepper.
  11. Ha kjøttsausen over i en ildfast form og bre mosen over. Topp med revet ost.
  12. Stek i ovnen i 15 minutter.
  13. Del opp tomat og agurk til en liten salat.

Vi serverer gjerne denne sammen med litt godt brød og smør. MOMS!

Følg med på Instagram denne uken (Fitfocuse) for å bli med på hele prosessen. Fra å lage en surdeig starter til å bake et ferdig brød!

Stort Smil

Desiree

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.