Sukkerfri safranboller med vaniljekrem bakt på spelt

SAFRANBOLLER MED VANILJEKREM | bakt på spelt – fri for sukker

11. desember 2017 | Boller & Brød, Jul

God mandag alle sammen!

Her er mandagen godt i gang, ukas desember challenge er sendt ut i appen, helgens mailer besvart og Fb siden min er oppdatert med en liten video til alle sjokolade elskere! Lyst til å lage kalorifattig sjokoladekrem? Da burde du klikke deg inn der!

Her er det fremdeles jul som står i fokus, nærmere bestemt Luciadagen.

Før jeg begynte å blogge hadde vi egentlig ikke noen tradisjon for å bake lussekatter her hjemme. Og for å være helt ærlig så synes jeg ikke det er noen høydare. Smaken er jo som baken.. Men jeg elsker gjærbakst og jeg synes at safran gir både god smak og ikke minst farge til både boller og brød.

Så i år har jeg satt sammen disse deilige vaniljebollene. Akkurat passe julete slik at du kan lage dem både til Lucia eller servere dem til gjester i romjulen.

Sukkerfri safranboller med vaniljekrem
Bollene er inspirert av Det søte liv.

Til ca 10 boller trenger du:

Ingredienser

  • 1 kg siktet speltmel
  • 1,5 dl sukrin gold
  • 1 ts kardemomme
  • 1 gram safran
  • 50 gram smeltet smør
  • 4 dl lunken melk
  • 1 pakke fersk gjær
  • 3 dl youghurt naturelle

Til kremen trenger du :

Ingredienser

  • 1 pakke elorado sukkerfri vaniljesaus (tørrvare)
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1,5 dl lettmelk

 

Fremgangsmåte

  1. Start med deigen:
  2. Ha mel, sukrin og kardemomme i en bolle.
  3. Smelt smør og ha i melken og safran. Rør inn gjæren og yoghurt
  4. Bland sammen det våte og det tørre. Elt i minst 10 minutter i maskin – 20 minutter for hånd.
  5. Forhev deigen i 45 minutter.
  6. I mens lager du kremen:
  7. Visp pulveret inn i væsken og kok opp under konstant omrøring.
  8. Når sausen tykner til krem ta den vekk fra varmen, men rør rundt i et par minutter til.
  9. Over til bollene igjen:
  10. Rull ut bollene og etterhev dem til dobbelt størrelse.
  11. Trykk ut et stort hull på midten og fyll med ca. 1 ss vaniljekrem
  12. Stek dem på 225 grader over og undervarme midt i ovnen i 8-12 minutter – varierer fra ovn til ovn
  13. Pensle bollene med smeltet smør når de kommer ut av ovnen og strø over litt sukker*

*Jeg personlig bruker sukker til dette. Det er svært lite per bolle!

 Sukkerfrie vaniljebollerSukkerfrie boller bakt på spelt

Jeg lovet er par følgere å linke til en god glutenfri bolleoppskrift i dette innlegget. Du finner flere gode alternativer HERdet er bare å tilsette ønsket mengde safran.

I morgen kl. 10:00 går jeg forresten live på FB siden min og skal trene ukens mageprogram fra appen min. Ikke noe utstyr, 10 effektive minutter for å holde energien oppe i julestria 😉

Filmen kan så klart sees i ettertid også!

 

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Desiree

11. desember 2017 | Boller & Brød, Jul