Rabarbra og kokos Clafoutis.

13. juni 2014 | Uncategorized

Clafoutis er en fransk kake. Fint skal det jo være, men kaken minner mest om frukt eller bær som er bakt i en slags pannekakerøre.
Oppbrinnelig ble det laget med kirsebær.
Her har du min variant med sesongens trendsetter- rabarbra. Uten gluten eller raffinert sukker.

Til en kakeform på 20 ganger 20 trenger du:

400g rabarbra i terninger
2 ss kokossukker (eller annen ønsket søtning.

3 egg
3 dl kokosmelk (eller annen melk)
3 dl kokosmel
2 ss smeltet smør
2 ss kokossukker

Slik gjør du:

Bland rabarbra sammen med 2 ss sukker. La dette stå å trekke i minst 15 minutter.

Bland resten av ingrediensene til en røre.
Hell ca halvparten i en smurt form.
Stek bunn ved 180 grader i 5 minutter.
Fordel rabarbraen utover bunn og hell resten av røren over.
Stek videre i 30 minutter.

Serveres varm, gjerne med is, krem eller som her- vaniljekesam.

Ser kanskje ikke så festlig ut, men jeg lover det ble fest i munnen.

– Desiree


#oppskrift


#glutenfri


#kake


#rabarbra


#superfood


#sunt


#kosthold


#mat


#naturligmat


13. juni 2014 | Uncategorized

Kommentarer (2)

  1. Kristi Pedersen: ingen sommer uten jordbær og rabarbra 🙂 Takk 🙂 du også 🙂

Comments are closed.