Proteinrikt havrebrød, uten heving.

Enklere enn dette blir det ikke å servere varme, ferske rundstykker.
Når de i tillegg er fettfri, proteinrike og smaker godt er jeg solgt!
Pannekaker har herved fått en utfordrer ved søndagsfrokosten!

Til to rundstykker trenger du:

2 dl lettkokte havregryn (du kan bruke gluten fri)
2 eggehviter
1 ts bakepulver
2 ss kesam, yoghurt naturelle eller rømme.

Annonse

Bland alt og la det svelle i ti minutter.
Legg røren i to runde klatter på et bakepapir og stek dem i 15 minutter på 200 grader.

Her skal søndagen nytes i eget tempo. Tur, bok, seriemaraton, husarbeid og kaaaanskje en styrkeøkt.
My kind of alonetime
– Desiree


#proteinbrød


#rundstykker


#havrebrød


#familiemat


#frokost


#søndagsbrunch



#proteinmat


41 kommentarer

  1. HAPPYBITE - Susanne Nesse

    Mmm, ser nydelig ut! 🙂

  2. Susanne Nesse – sunn matglede: Smaker veldig godt når de kommer rett ut av ovnen 🙂 vet ikke hvordan de er når de har liggi en stund.

  3. Til denne vil jeg gjerne komme med et alternativ som også er uten heving 🙂 2 egg1/2 liten boks CC1 ts bakepulverevt 1 ts saltHavregryn til passe tykkelse (altså til du kan klappe de sammen til klissete boller)Stekes på 200 grader i ca 10-15 minEr disse et godt alternativ i din fit 30 plan? 🙂 Eller er det er poeng at de er uten eggeplomme?

  4. Tanita: ser bra ut???? må prøve selv 🙂

  5. Kan man spise disse hver dag dersom man skal følge kostholdsplanen eller er de forbeholdt helg?

  6. Helene: Helg 🙂

  7. Hvordan er de å fryse?

  8. Kristina: jeg har aldri prøvd.

  9. hvordan tror du det blir hvis man tar oppi litt hakkede valnøtter? 🙂

  10. Maria: det blir nok kjempegodt! 🙂

  11. Susan Skånvik

    Det går ann å fryse de. Tines i ovnen igjen på 200 grader i 10-15 min. Helt som nystekt igjen 🙂

  12. Susan Skånvik: tusen takk 🙂 🙂 🙂

  13. Hva kan man bruke i stede for eggehvite trur du? Vi kan ikke ha noen form for egg på jobb.

  14. Knut: du får kjøpt eggerstatning på butikk og helsekost 🙂

  15. Karina: det er ett rundstykke, men du skal ha 50 g pålegg + grønt , så det er en del mat 🙂

  16. Ser det blir en del eggehviter i FIT på 30 uke 2. Har du noe tips til hva eggeplommene som blir til overs kan brukes til? Liker ikke å kaste 😉

  17. Silvia: de kan fryses 🙂 frys 4 og 4. Kan brukes til kaker og krem 🙂

  18. Du skriver her at disse er ment for helge kos? Men hvilke skal jeg da lage for denne ukeplanen?

  19. Therese: Hvis du ser på datoen så er det er gammel innlegg som ikke er skrevet i forbindelse med FIT på 30 dager. Det er disse du skal lage til kostplanen 🙂

  20. Mine ble ikke stekt inni, hva har jeg gjort feil?Fulgte alt som sto i oppskriften 🙂 )

  21. Jeanette: Lagd dem litt store kanskje? 🙂 de er litt fuktige inni, men ikke rå 🙂

  22. Nå har jeg laget dem i to omganger. En røre med gluten og en uten. Disse er fantastisk gode uansett. Jeg skal masse produsere til helgefrokosten 🙂 Takk for at du deler alle disse oppskriftene 🙂

  23. Therese: takk for hyggelig tilbakemelding 🙂

  24. kan man bruke frokostbolle til helgefrokost istedet for disse, når man skal følge fitpå30?

  25. Sonja: ja 🙂

  26. Takk for flott oppskrift. Lagde disse til frokost i dag og de var supergode. De falt godt i smak hos mann og barn også.

  27. Desiree

    Tonje: De er en favoritt her også 🙂

  28. Trine-Lise

    De var helt nydelige. Falt i smak hos resten av familien også. Og jeg som så og si ALDRI unner meg brød. Rene festmåltidet for meg i dag. Takk for alle fantastiske oppskrifter:-)

  29. Trine-Lise: 🙂

  30. Disse var helt nydelige. Vet du sånn ca hvor mange kalorier det er i ett rundstykke?

  31. Lena: Rundt 120 🙂

  32. Må man bruke kesam, yoghurt, rømme? Kan man erstatte med noe? Her i huset er det ingen som liker det så vi har det aldri i kjøleskapet..

  33. Line: du må nesten bruke det…

  34. Hei 🙂 Om jeg vil lage 10 styk blir det riktig at jeg trenger 5 ts bakepulver? Eller bllir det litt mye?

  35. camilla: synes det blir litt mye 🙂 ta 3 🙂

  36. Desiree

    Camilla: Har nok hatt litt chiafrø i tenker jeg 🙂

  37. Kan jeg bruke hele egget? Alternativet blir jo at jeg koker plommen og bruker den som pålegg, evt blir fryseren full av eggeplommer…

  38. Silje: det blir ekstra kalorier om du bruker hele egget?? lag eggerøre å bruk til pålegg 🙂

  39. Hei!Gleder meg til å komme igang med fit på 30 dager :-)Har alt lagd disse rundstykkene til familie og venner flere ganger, og de er super populære! Løsningen for meg er å kjøpe en liter eggehvitte i Sverige så slipper jeg alle disse plommne, anbefales til alle dere som handler i Sverige 😉

  40. JuliaSofie

    Kan jeg legge deigen i muffinsformer og steke di slik?

  41. JuliaSofie: Ja 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*