PROTEINBRØD I LANGPANNE | høyt og luftig

1. april 2018 | Boller & Brød

Enhver sunn matblogg du besøker på nettet vil ha en eller annen form for proteinbrød eller proteinrundstykker. Typisk en eller annen kombinasjon av kesam/cottage cheese, havregryn og egg. Jeg har dem jeg også, og de er super populære!

Men noen er litt skeptiske til cottage cheese og noen savner at konsistensen er litt mer som vanlig brød. Så i denne oppskriften har jeg tatt det beste fra protein rundstykkene mine (raske å lage + supert næringsinnhold) og kombinert det med litt mer tradisjonelle bakemetoder, for å få et proteinrikt, saftig og høyt langpannebrød.

Perfekt til frokost, lunsj eller kveldsmat.

Til en liten langpanne (9 porsjoner) trenger du:

langpanne 27,6 cm x 37 cm

Fremgangsmåte

  1. 1 boks mager kesam
  2. 3 egg
  3. 1 pakke tørr gjør
  4. 1 ts salt
  5. 6 dl havremel
  6. 4,5 dl speltmel*
  7. 2 dl lunkent vann
  8. Frø til topping

*velg lyst eller grovt mel utifra om du ønsker et halvgrovt brød eller et grovt brød

Fremgangsmåte

  1. Start med å røre gjær ut i vann
  2. Visp så sammen egg, kesam og gjær
  3. Rør inn melet litt og litt. Du vil få en fast, men klissete deig
  4. Fordel deigen utover en kledd langpanne
  5. La deigen heve i 30 minutter
  6. Sett ovnen på 200 grader varmluft
  7. Stekes på midterste rille i 35 minutter
  8. Avkjøl brødet på rist

Følg meg gjerne på Snapchat og instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

 

Stort Smil

Desiree

1. april 2018 | Boller & Brød

Kommentarer (3)

Comments are closed.