MYKE HAVRERUNDSTYKKER | med søtpotet

23. august 2018 | Boller & Brød

Ute på øya nyter vi virkelig sensommeren. Hyttefolket har reist hjem, solen varmer ennå, men vinden har fått et kjølig drag, de siste blomstene henger litt med hode og frukttrærne er klare høst.

Akkurat det har jeg brukt tiden på i dag. Epletreet. Plukket, skrelt og kokt eplemos til H. Supert å ha i frysa når han etterhvert skal begynne med grøt. Samtidig har jeg hatt temadag på instagramkontoen til matkassen min , @desireeandersen_matkasse. Tema: søtpotet!

Det resulterte blant annet i disse rundstykkene, bakt på havremel – og så klart søtpotet.

De smaker ikke søtpotet, men poteten gir en nydelig farge og ikke minst konsistens!

TIL CA. 10 STYKKER TRENGER DU:

Ingredienser

  • 1stor søtpotet – ca 500 gram
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 1 pakke fersk gjær
  • 500 gram havremel + litt til utbakning
  • 1 ss honning
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Del søtpoteten i små biter. Kok bitene helt møre i litt vann. Tar ca. 10 minutter. Mos så søtpoteten til mos med en stavmikser eller blender.
  2. Rør ut gjær og honning i lunkent vann. Bland så inn søtpotet og salt.
  3. Miks inn melet litt og litt. Elt minst 10 minutter.
  4. La deigen heve i ca. 1 time (du kan la den heve kortere tid, men da må den etterheve lengre)
  5. Sett ovnen på 220 grader – over og undervarme.
  6. Form 10 rundstykker og la dem etterheve i 20 minutter.
  7. Pensle dem med vann og pynt med det du har av frø eller havregryn.
  8. Stekes i 10 minutter.

Perfekt til høstens supper og gryter.

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

23. august 2018 | Boller & Brød

Kommentarer (2)

  1. Deigen ble utrolig seig og umulig å jobbe med. Måtte bare ta en dæsj med ei ss å slenge på stekebrettet Hva er ditt triks?

Comments are closed.