Lyse og luftige proteinrundstykker + min kolleksjon tilbake hos Trimtex!

3. august 2017 | Boller & Brød

I dag har vi virkelig fått lukte litt på høsten her ute på Tjøme. Grått vær, sur vind, regn, regn og atter regn. Med tanke på at jeg ELSKER snø og vinter skulle man tro at høsten er den årstiden jeg liker minst. Men det er bare noe med høsten man må like. Regnet mot ruten, den lune innetiden, den kalde luften på en solrik dag og naturen som sakte skifter ham på ny.

Siden høsten nå nærmer seg har Trimtex nå tatt inn mer av kolleksjonen min. De duse fargene er jo perfekt for denne årstiden! Dette er tredje gang de tar inn mer, og alle gangene har det blitt utsolgt ganske kjapt, så ikke nøl for lenge. Jeg er så stolt av dette samarbeidet!

Du finner kolleksjonen HER og koden FITFOCUSE gir deg 20% til og med søndag!

 

Gråværsdager betyr også bakedager for denne damen, og i dag gikk jeg for en litt lysere versjon av mine proteinrundstykker. Vi er fremdeles litt i feriemodus her hjemme. Men ønsker du grovere rundstykker så er det bare å bytte ut det fine melet med litt grovere.

Det som skiller disse proteinrundstykker fra andre oppskrifter du finner rundt omkring, også her på bloggen, er at det ikke er havregryn stekt med egg og kesam 😉 I stede får du et deilig og luftig rundstykke, men protein innholdet er det samme.

Til 10 store rundstykker trenger du:

Ingredienser

  • 3 egg
  • 1 lite beger cottage cheese
  • 2 dl lunkent vann
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 900 gram siktet spelt

Fremgangsmåte

  1. Bland gjær med sukker og la det stå til gjæren har blitt flytende
  2. Tilsett lunket vann og rør godt
  3. Mos egg og cottage cheese til en helt klumpfri masse med en stavmikser
  4. Bland dette sammen med gjær og vann
  5. Rør inn mel og salt litt og litt
  6. Elt deigen godt. 10 minutter i maskin, minst 15 minutter for hånd
  7. Hev deigen under et klede i 30-60 minutter
  8. Trill ut 10 rundstykker og la dem etterheve i nye 30 minutter
  9. Stekes på over og undervarme 210 grader i 20 minutter

Følg meg gjerne på Instragram og Snapchat (desireeandersen) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

3. august 2017 | Boller & Brød