LCHQ – Den nye kostholdstrenden.

Nytt år, nye dietter.

Jeg sier jo alltid at jeg ikke følger noen diett, og det står jeg fast ved. Hjemme hos oss er all mat
jamat

, men jeg har en interesse og lidenskap for mat og helse som gjør at vi har et veldig sunt kosthold.

 

Hjemmelaget mat, gode proteinkilder som fisk og magert kjøtt, grønnsaker, frukt og bær spiller hovedrollen i mitt kjøkken. Og det aksepterer både barn og kjæreste.

Mange har spurt om jeg spiser lavkarbo, og selv om mitt kosthold kan ligne, er det for lite fett og for mye karbohydrater til at jeg kan skryte på meg dette.

Derimot kan jeg se at vi ligger ganske nærme den nyste trenden LCHQ !

 

      


Low

Carb, High
Quality

.

En mildere utgave av den tradisjonelle Low Carb, High Fat.

Her er ikke karbohydrater nei mat, men man velger karbohydrater fra grønnsaker, rotgrønnsaker, frukt og bær.

Fettet kommer fra nøtter, frø, planteoljer og fet fisk.

Annonse

 


LCHQ kort oppsummert.


Dette kan du spise:

Kjøtt, fisk, fugel, skalldyr, egg, melkeprodukter.

Litt frukt og bær.

Grønnsaker og rotgrønnsaker.

Fettstoffer fra nøtter, frø og planteoljer.


Dette burde du ikke spise:

Korn, sukker, fete kjøttprodukter, ris, pasta, tilsetningsstoffer.

Hva tenker du om denne trenden?

 

– Desiree


18 kommentarer

 1. Lene Espenæs

  For meg virker dette både sunt og fornuftig. Er litt sånn vi prøver å leve etter også.

 2. Lene Espenæs: Samme tenkte jeg når jeg først leste om det 🙂 men tenker også at mange som biter seg fast til lavkarbo og fortviler over at de ikke får det til har godt av å lese dette 🙂

 3. Den hørtes mye mer fornuftig ut enn de fleste andre som har vert på «moten» 🙂 Men jeg holder meg unna dietter og spiser greit sundt 🙂

 4. Lene Espenæs

  Ja, det har du rett i, jeg har ingen tro på å følge et altfor rigid kosthold, tenker alt er lov, av og til. Og at det er viktig å skille på hverdag og helg. Det viktigste er at man finner noe man kan leve med, det skal jo vare for evig. 🙂

 5. ja: Enig 🙂 mye sunn mat i god mat 😉

 6. Jeg og min samboer følger Vinnie Tortoric’ No Sugar, No Grain. Kan minne mye om LCHQ. Mye bra mat som smaker bra.

 7. Venke: Det har jeg ikke hørt om før! Må googles 🙂

 8. Veronica

  Men kva et ein til kvelds og frukost på eit slikt program? Ingen korn?

 9. Veronica: Alt dette blir lagt ut i kostplan på fredag 🙂 Jeg legger det ut fredag morgen 🙂

 10. Christine Swenson

  den minner jo veldig om middelhavsdietten igrunnen

 11. Christine Swenson: ja 🙂 det gjør det faktisk!

 12. Hei! Jeg har veldig lyst til å prøve og følge dette programmet, men har et lite problem.. Naturligvis følger mange av oppskriftene dine med grønnsaker, frukter, nøtter , bær osv. Jeg tåler dessverre kun agurk, isbergsalat, banan, brokkoli og mais.. Har du noe forslag til hvilket tilbehør jeg kan ha til kylling, kalkun, svinekjøtt, biff, kabonadedeig, skalldyr eller fisk, som gjør meg mett? Kanskje litt kjedelig måltid å bare ha isbergsalat med agurk og mais i tillegg til noe brokkoli? I tillegg så lurer jeg på om du har noen sunnere alternativer til saus, dressing, tzatsiki osv. Er ganske avhengig av å ha noe sånt til kjøtt, fisk og kylling så det ikke blir tørt og kjedelig. Setter stor pris på tips ettersom at jeg kan veldig lite om sånt!Forresten: Til frokost har jeg også et lite problem da jeg også har begynt å reagere på både kokte og stekte egg, cottage cheese er noe jeg desverre også har begynt å reagere på.

 13. Maren: hei. Jeg vil anbefale deg å ta e titt på plane først. Lite isbeegsalat og agurk i den 🙂 blir lagt ut i morra.

 14. Det jeg tenkte meg 🙂 Det er to av de få tingene jeg faktisk tåler.

 15. Berit Gulbrandsen

  Er så utrolig enig 🙂 lever så sunt jeg kan og har prøvd rein lavkarbo, dette klarte jeg ikke på grunn av at det ble altfor mye fett. Så mye av det du legger ut er mitt daglige kosthold og tillater meg å skeie ut litt i helger. Men det blir som regel sunnere utskeielser da samvittigheten og det jeg har lært om kosthold gjør det naturlig å velge sunnere varianter 🙂

 16. camilla: Ja 🙂 absolutt 🙂

 17. Lisbeth Sangesland

  Hvorfor bør man ikke spise korn (ifølge denne dietten)? Jeg synes det er vanskelig å klare meg uten havregryn (og det er jo veldig sunt og god mat før trening) og en skive grovbrød i ny og ne! 🙂

 18. Desiree

  Lisbeth Sangesland: Du kan spise korn 🙂 Det er bare ikke anbefalt å spise så mye. Dette er bare en av MANGE «KOSTHOLDSTRENDER» Ingen som sier at det er feil å spise korn eller en skive godt brød i ny og ne 🙂 Det er så klart sunt det også.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*