LCHF:Scones med blåbær og mandler.

18. november 2013 | Uncategorized

Scones, lowcarb eller ei, er det eneste bakeværket jeg virkelig får, til siden det ikke krever noen heving.
Bare visp sammen ingrediensene, klatt det ned på et bakepapir og inn i ovnen.

Variasjonsmulighetene strekker seg like langt som fantasien, og du kan lage både søte og «salte» varianter.
I dag falt altså valget på en søt variant.

Scones med mandler og blåbær.

Du trenger:

400g mandler
6 toppa ss sukrin gold
4 egg
1 dl frosne blåbær

Slik gjør du:
Sett ovnen på 175 grader
200g mandler males til fint mel med stavmikser. 200 males til litt grovere med tygg i.

Rør alle ingrediensene sammen og fordel røren i små runde klatter på en plate med bakepapir.

Jeg fikk åtte stykker.

Inn i ovnen i 15-20 minutter. Følg med!

Hvis du vil redusere fett og kalorimengden kan du bruke fettredusert mandelmel fra helsekosten istede.
Jeg tenker at dette er kosemat. Man skal ikke spise seg mett på det, så vanlige mandler fungerer fint for oss.

Har du hatt en fin start på uken?

– Desiree


18. november 2013 | Uncategorized