Lchf; Hasselnøttmakroner med sjokoladekrem.

29. november 2014 | Godis og kaker

Velkommen til mitt lengste innlegg noensinne!

At jeg er en stor fan av ting som er fort gjort vet de fleste, men når makroner skal lages er det lite som er fort gjort! Men det er verdt det!

Til ca. 20 makroner.

2 eggehviter

60 g sukrin gold

60 g hasselnøttmel (malte nøtter)

40g sukrinmelis

Evt. kakao/konditorfarge/vaniljepulver eller lignende. I denne oppskriften har jeg brukt 2 ts kakao.

Fyll:

1,5 dl fløte

100 g sukkerfri sjokolade

Ha de to eggehvitene i bollen og pisk til det skummer. Tilsett sukkeret, og pisk til det blir stivt. Dette tar litt tid, og man blir ganske sliten i armene, men jeg tar det som en økt;)

Det skal bli til marengs som ikke slipper pisken når du holder den opp.

Mål opp melis og hasselnøttmel.

Sil dette ned i marengsen. Jeg silte også kakaoen.

Bruk en slikkepott til å blande alt. Her har konsistensen mye å si. Du skal få ut noe av stivheten i marengsen, men det skal samtidig ikke bli helt rennende.

Det skal slippe slikkepotten uten hjelp. Heller litt for flytende enn for stiv.

Press ut makroner på en stekeplate med bakepapir. Mange sier de skal være på størrelse med en femkroning, men det synes jeg er for lite.

Så til de to viktige huskereglene for vellykkede makroner:

La makronene hvile på stekebrettet i minst 30 min før du setter dem i ovnen. På den tiden får makronene tid til å stivne litt, slik at resultatet blir best mulig.

I ovnen bør du ha en stekeplate under den med makronene på.

Stek makronene i ca. 10 min ved 150 grader.

Ta makronene ut av ovnen og la de avkjøle seg helt før du løsner på dem.

Lag fyllet ved å koke opp fløten og hele den over sjokoladen.

Rør rundt i ett minutt før du fyller makronene.

Ferdig <3

– Desiree


29. november 2014 | Godis og kaker

Kommentarer (4)

  1. Hei!Jeg har lenge hatt lyst til å prøve meg på makroner, men da jeg ikke tåler nøtter så har jeg ikke turt å lage dem. Fettredusert mandelmel er imidlertid ikke noe jeg reagerer dårlig på. Går det an å ersatte de finmalte mandlene med mandelmel?

Comments are closed.