DEN KLASSISKE KANELSNURREN | bare litt sunnere

Hei søndag.

I dag har jeg snappen til Uperfekte piker, og skal bruke litt tid på å snakke om karbohydrater, personlig kosthold og balanse. Så da jeg våknet til nytt snøfall måtte dette så klart kombineres med litt søt gjærbakst. Alltid en god unnskyldning til å bake noe godt her i gården 😉

Under bloggens kategori Boller & Brød finner du jo flere former for søt gjærbakst som er 100% sukkerfri. Det kunne denne også ha vært, men i dag hadde jeg lyst å vise at det ene ikke trenger å utelukke det andre når det kommer til et sunt kosthold. Sukker i seg selv er ikke farlig, det er mengden vi spise som er problemet. Så dagens bolledeig er sukkerfri, mens fyllet er det klassiske smør, sukker og kanel fyllet som vi alle elsker!

Jeg har brukt DENNE bolledeigen

Ingredienser

Annonse
  • Lag deigen om anvist og hev til dobbel størrelse
  • Kjevle ut til et stort rektangel og smør på smør før du strør over masse kanel og avslutter med sukker
  • Dull sammen og del opp i ca 2,5 cm tykke snurrer
  • Sett til etter heving i 30 minutter
  • Varm opp ovnen til 220 grader over/undervarme
  • Pensle snurrene med egg eller smeltet smør og stek i ca. 17 minutter

Kanelsnurrer uten sukker

Ellers så skal jeg i morgen i gang med et lite eksperiment på Instagram!

Surdeigstarteren overlevde nemlig ikke flyttingen, og jeg må derfor lage meg en ny! Dette er jo en prossess som tar noen dager. Jeg vet også at flere av dere ønsker dere en surdeigstarter. Så om ikke du allerede følger med på Instagram (Fitfocuse) gjør det. Så kan vi lage hver vår sammen!

Stort Smil

Desiree

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.