Kjøkkenprosjekt; hjemmelaget kokosyoghurt

13. april 2017 | Frokost

/inneholder en affiliatelink/

Hvis du bruker litt tid på sosiale medier har du nesten ikke kunnet unngå å se hjemmelaget kokosyoghurt i det siste. Det er en trend, og som vanlig må jeg teste. Jeg elsker kokos, jeg elsker yoghurt og jeg elsker å leke på kjøkkenet! Også synes jeg at det er kjempe gøy at vi kan lage sunn og næringsrik mat selv! Enkelt! Og det er dette!

 Du trenger:

Ingredienser

  • 2 bokser kokosmelk (ikke lett)
  • 2 kapsler melkesyrebakterier
  • 1 ss gelatinpulver
  • 2 dl bær til ønsket smak

Jeg brukte frosne bringebær

Fremgangsmåte

  1. Sett kokosmelken kaldt i noen timer til den har skilt seg slik at vannet ligger i bunn av boksen og «fløten» har stivnet på toppen.
  2. Skarp ut «fløten» og varm denne opp i en gryte
  3. Ta den vekk fra varmen og rør inn gelatinen.
  4. Når temperaturen har sunket til kroppstemperatur tilsetter du innholdet i de to kapselene.
  5. Rør rundt og sett på et varmt, mørkt sted i 24-48 timer avhengig av hvor sur du liker din yoghurt
  6. Blend så yoghurten sammen med ønsket bær og oppbevar i kjøleskapet

TIPS:

  • Ikke bruk metal når du jobber med fermentert mat og levende bakterier.
  • Pass på at alt du bruker er rent

Både Vilde og Daniel elsket denne, så må helt klart lage mer! Måtte nesten le litt når jeg kikket ned på frokosten min i dag. Økologisk og vegansk! Det hadde jeg faktisk aldri trodd om meg selv!

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

13. april 2017 | Frokost

Kommentarer (4)

  1. Hei 🙂 Jeg har så lyst å prøve meg på å lage yoghurt. Men er så mange forskjellige melkesyrebakterie kapsler. Har du noen du anbefaler? Kan man kjøpe sånt på vanlig butikk eller må man på helsekost eller apotek?
    God påske
    Hilde

  2. Så spennende. Er det ikke mulig å lage denne med lettvarianten om man ønsker litt mindre kalorier?

Comments are closed.