Kjøkken ekspriment: Kanelknuter med cocos.

Jeg forteller støtt og stadig hvor enkelt det er å lage godsaker og kaker litt sunnere, bare ved å ersatte enkelte ingredienser med noen andre.

For å illustrer dette litt bedre tenkte jeg å vise dere både den orginale oppskriften, og hva jeg har byttet hvetemel, smør og sukker ut med.


Kanelknuter:


Du trenger:

7 dl. sammalt spelt (hvetemel)

50g Cocosa (smør)

2 ss sukrin+ (0,5 dl sukker)

1 pakke tørr gjær.

2 dl lett kokosmelk (2 dl. melk)


Slik gjør du:

Smelt cocosa og bland i sukrin+.

Varm opp kokosmelken til 37 grader, tilsett gjær og bland sammen men sukrin+ og cocosa.

Balnd det tørre og tilsett det våte.

Elt godt og sett til heving i 30 min.


Fyll:

50 g cocosa (smør)

Annonse

2 ss sukrin+ (sukker)

2 ss kanel

Blandes sammen til en smørbar masse

Sett ovnen på 220 grader.

Del deigen i 2 og kjevl ut 2 rektangler.

Smør fyllet utover og form til knuter eller snurrer.

Heb i nye 30 minutter.

Pensle med egg og stør over litt kokos.

Disse er hverken lavkarbo, fettfattige eller kalorifri. De inneholder noe mindre kalorier enn orginalversjonen, mer fiber og sunt fett.

 

Dette var mitt første forsøk på å lage knuter. Synes ikke de blir like tørre som snurrene kan bli. Disse var like gode til frokost i dag;)


LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*