Julekos.

Ute er det ikke mye som minner om vinter og jul her på østlandet. Da får man heller skape litt jul inne da!

Noe av det som minner meg mest om jul og julemat er rødbetsalat og spekemat.
Så når det nærmet seg kveldkosen var det helt klart at DET måtte jeg lage i dag.

Standar oppskriften på rødbetsalat ser slik ut:

Rødbetsalat.

2 mellomstore rødbeter (ca 300 g)
1/2 syrlig eple, f.eks PinkLady
1/2 gul løk eller 2 sjalottløk
Litt salt og pepper.
3 ss seterrømme
2 ss majones

Her er det jo ikke mye usunnheter, men ønsker man en magrere variant kan man bruke 5 ss lettrømme, istede for seterrømme og majones.

Annonse

Slik gjør du:

Kok rødbetene med skall, til de er møre.
(Du får ferdigkokte og skrelte på butikker som ICA og Meny)

Ta på gummihansker og skrell rødbetene forsiktig.
Skjær dem i små biter.
Skjær eple og løk i små biter og bland sammen med rømme, majones, salt og pepper.
La salaten få sette seg noen timer i kjøleskap, gjerne over natten.
(Noe jeg da ikke hadde tålmodighet til).

Sammen med spekeskinke, avokado og klementiner snakker vi moms!


#hjemmelaget

#naturligmat#suntoggodt#femomdagen#lchf#parlo#barebramat

– Desiree


LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*