Juicing! All you need to know + 6 sunne oppskrifter

/skrevet i samarbeid med Philips/

Det begynner å bli noen år siden denne trenden tok Norge med storm! Juicebarer poppet opp over alt, inspirerende oppskriftsbøker, juice detoxer fikk masse medieoppmerksomhet og juice sentrifuger flyttet hjem på mange kjøkkenbenker – også min.

Jeg kan si utrolig mye positivt om juicing!

For det første så er det en flott måte å få i seg mer frukt, og særlig grønt! Ola Nordmann sliter som kjent med å få i seg den daglige anbefalingen, og med smoothies og hjemmelaget juice kan du enkelt lure inn det lille ekstra!

Det en flott måte å bruke opp maten på. Jeg er sikkert ikke den eneste som stadig må kaste et skrukkete eple eller litt vassen salat. Har du en juicer kan du heller juice det!

Min erfaring personlige erfaring er at jeg i de periodene jeg juicer hver dag får penere hud og blankere hår. Jeg føler meg også mindre oppblåst, og jeg må innrømme at jeg føler meg veldig sunn. I det hele tatt gir det meg et lite løft.

Og der sier jeg noe viktig – i de periodene jeg juicer! For jeg vet at for mange blir juicing noe man gjør i perioder. Og jeg er ganske sikker på at grunnen til det ikke er at man ikke liker å juice, men at det oppleves som tungvint fordi mange juicere er vanskelig å få skikkelig reine!

Så da Philips lurte på om jeg ville teste deres Avance Sentrifugejuicer var jeg særlig spent på brukervennlighet og rengjøring av maskinen!

Philips reklamerer med at maskinen skal kunne rengjøres på under 1 minutt, og ja – de holder det de lover. Særlig fordi silen er helt glatt – slik at det bare er å skylle den ren og tørke over med en klut.

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har stått med oppvaskbørste og tannbørste for å få min gamle juicer (også en Phillips) ren! Gøy å se at de har gjort noe med dette.

En annen ting Philips har tatt for seg i denne modellen er fiber! For skal man si noe negativt om juicing så er det at juicing fjerne fiberet i grønnsakene og frukten. Men denne nye modellen har to forskjellige innstillinger. En som gir deg en klar juice, og en som gir deg en tykkere og fiberrik juice!

I tillegg har den ett større rør og en kaftigere motor, noe som betyr mindre kutting, mindre støy og mer juice! Du finner modellen HER.

Men før du kaster deg på juicevogna skal jeg gi deg et par ting som er lurt å ha i bakhode, slik at du får mest mulig ut av denne trenden!

  • Juice er juice, om den er hjemmelaget eller ikke, og et glas eplejuice påvirker kroppen på samme måte som et glass saft. Fordelen med hjemmelaget juice er at du kan bruke grønnsaker, som demper denne effekten. Så vær bevist på at du tilsetter minst en grønnsak i juicen din.
  • Start og avslutt juice prosessen med den mest vannholdige grønnsaken/frukten du har i oppskriften
  • Skal du bruke frisk ingefær må du huske å skrelle den. Ha den gjerne i «midt» i juicingen.
  • Bruk gjerne friske urter i juicene dine, men det kan være lurt å tilsette dem sammen med en vannholdig frukt eller grønnsak!

Så noen av mine favoritt oppskrifter! Ha ingrediensene i juiceren i samme rekkefølge som jeg har satt dem opp.

Rødbeter er kanskje noe av det sunneste du kan spise! Og rødbetjuice er nesten naturens svar på en energidrikke. Rødbeter inneholder nitrater som øker oksygentilførselen til musklene dine og gjør at du orker mer.

Annonse

Her har du en juice som metter litt og gir en lav blodsukkerstigning på grunn av avokadoen. Juicen er rik på vitamin C som styrker immunforsvaret og er med på å danne kollagen som holder hud og knokler sunne.

En halv grapefrukt gir deg 78 % av dagsbehovet for vitamin C!

Det gir deg også din daglige dose av B5 som er essensielt i forbrenningsprossesen. Grapefrukt inneholder også stoffer som forbedrer hudens kollagen, eller som på godt norsk forebygger rynker.

Epler er også en god kilde til vitamin C. Vitaminene sitter rett under skallet, så behold skallet på! Fennikelen er ikke med bare for smakens skyld. Den er god for fordøyelsen, motvirker luft i magen og er rik på vitamin A og C.

Visste du at brokkoli stangen er den mest næringsrike delen av brokkolien?

Chili inneholder flere gode saker enn mange er klar over. C-vitaminer, betakaroten og  flavonoider, som styrker immunforsvaret og beskytter deg mot kreft og betennelser i kroppen. Det ryktes også at den kan gi forbrenningen et lite kick og gjør at blodgjennomstrømningen i kroppen går lettere.


Du visste kanskje ikke at bringebær er på topp 10 listen over frukt og grønt som er rike på antioksidanter? I tillegg er de rike på kostfiber, så denne juicen er også god for tarmhelsen din.

Gulrot er rik på betakaroten, som omdannes til A-vitamin i kroppen vår. Vitaminet er viktig for synet og huden, samtidig som det er med på å styre vekst og utvikling.


Når du spiser gulrøtter, får du også i deg viktige stoffer som kalium, folinsyre, jern, karoten, magnesium og kopper. 

Jeg er i alle fall utrolig glad over å få en juicer tilbake på kjøkkenbenken. Det har virkelig vært savnet!

Stort Smil

Desiree

One Comment

  1. Jeg lurer på hvorfor juice Gir ikke smoothie samme virkning?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*