Hverdagstapas.

Tapas er definert som en rekke forskjellige spanske forretter, også kalt fingermat. I Spania serveres ofte tapas som gratis tilbehør til drikken før middagen serveres. Ofte serveres en blanding av små, kalde retter som oliven, ost, skinke og brød, sammen med litt forseggjorte varmretter som kjøttboller, frityrstek blekksprut,ol.

Med andre ord everything goes!

I går eide jeg ikke matlyst!

Jeg vet, dere som kjenner meg stirrer forskrekket på skjermen og lurer på om jeg er syk!

Da klokken nærmet seg halv åtte på kvelden hadde jeg fremdeles bare et måltid i magen, og magen hadde ikke lyst på noe som helst! Det hadde ikke hummøret heller, men heldigvis visste fornuften at slikt går ikke ann!

Min løsning i slike tilfeller er som oftest TAPAS!

Hvem sier at man ikke kan ha tapas på en mandagskveld? Ikke jeg!

Det ble hva kjøleskapet hadde og tilby, men det var ikke så ringe enda.

Asparges med knekk i:

Knekk av den nederse delen.

Ha aspargesene over i en kjele fosskokende vann, med salt i.

La de koke i et min.

Ta de opp. Hell over litt olivenolje og godt med grovt salt.

 

Annonse

Tomatsalat:

Cherrytomater og strimlet soltørket tomat.

Hakke basilikum og litt olivenolje over.

 

Sist, men ikke minst:



Spekeskinke, chorizopølse, honningmelon og bringebær.

Enklere kan det vel ikke gjøres? Men så godt det var!

Tips til kveldens soffakos kanskje?


 

 


 


10 kommentarer

  1. Caroline Solli

    Å herregud så fantastisk herlig! Nam nam!

  2. Desiree

    Caroline Solli: Takk 🙂

  3. Mitt liv som ung mor til lille Sofie Nicoline

    Kjempefint blogg!Denne tapasen så jo kjempegod ut, jeg er kjempeglad i sånn mat og det er jo supert som snacks.Og ikke minst er det sunt. Dette skal prøves!! 😀

  4. Desiree

    Mitt liv som ung mor til lille: Takk! 🙂 Tapas er en favoritt!!! Det er alltid plass til litt til av det 😉

  5. Lisa (likrikola)

    Med tanke på næringsinnhold. Hva ville du valgt i stedet for tørket tomat? Og hvor my av hver ting. #fitpå30 følges 😉

  6. Lisa (likrikola): oliven 🙂 friske grønnsaker kan du spise så mye du vil av 🙂

  7. Dette blir godt i kveld 🙂 Er det ok å bruke spekeskinke? tenkte på saltet i den. Og bær og melonen kan jeg jeg vell bare ta bitte litt av på fit30 days? Veide meg i dag 1,5 kg. ned på en uke. Jippi 🙂

  8. Hei 🙂 Ser dette står til kveldsmat i kostplan uke 2. Er det noe jeg kan bytte ut asparges med?Har kjøpt inn spekeskinge, Chorizo, honningmelon og bringebær, kan det være nok å bare spise det?

  9. Mona: er du bekymret for salt så bruk kokt skinke 🙂 veldig bra jobba 🙂

  10. Malin: det er nok 🙂 dette er bare til inspirasjon 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*