Helt raw sitronkake.

28. juni 2014 | Godis og kaker

Raw food karakteriseres av at det er mat som ikke varmebehandles over 40 grader. I mange tilfeller er dietten vegansk, men noen spiser også kjøtt.
Meningen med det hele er å bevare næringen i maten, spise mat uten tilsettningsstoffer og unngå behandlet mat.

Mitt forhold til raw food er det samme som til all annen food. Jeg synes god, sunn, næringsrik, enkel, fargerik mat er spennende. Jeg nevnte god?

Så når jeg velger å lage en raw sitronkake så er det fordi den er god, sunn, næringsrik og enkel, men kanskje ikke like fargerik da.

Siden det nok bare er jeg her i huset som tørr å spise dette har jeg laget en porsjonskake. Gang derfor opp oppskriften om du vil lage til flere.

Bunn:
1 neve nøtter
4 dadler

Moses til en seig masse med en stavmikser.
Trykk deigen ut i en stor pepperkakeform. Sett kaldt.

Fyll:
4 ss av det stive kokoslaget i toppen av en kokosmelkboks.
Saft og skall fra en halv sitron.

Piskes sammen. Fyll opp resten av pepperkakeformen og sett den i kjøleskapet i minst en time.

Må tilslutt avsløre at forretten til denne herligheten besto av flintstek, hvitløksbrød og salat.
Viktig med et balansert kosthold vet dere.

God helg.

– Desiree


#rawfood


#vegan


#kake


#sitronkake


#oppskrift


28. juni 2014 | Godis og kaker

Kommentarer (2)

  1. Desiree… Har du vurdert å skrive kokebok? Jeg kjøper den på dagen… Fantastiske oppskrifter. Tusen tusen takk.

  2. Emilie: Hehe 🙂 tilbudet har ikke kommet ennå 😉 kanskje hvis bloggen blir litt større 🙂

Comments are closed.