Halfway homemade: matmuffins.

Matmuffins er helt genialt!
Ikke skal det heves, ikke blir de tørre, et morsomt alternativ til barnas matboks, perfekt tilbehør til supper og salater, lett å ta med på tur, i det hele tatt- hvorfor lager jeg ikke dette oftere?!?

Grunn oppskriften er enkel.

Du trenger:

8 dl fibramel
1 dl havregryn
2,5 ts bakepulver
2,5 ts natron
3 ss kesam
2 egg
5 dl melk
1 dl rapsolje

Ønsket fyll.

For de som synes dette blir for mye jobb, finnes det heldigvis alternativer.
Jeg er for alternativer, så lenge de er gode!

Annonse

For de som ønsker det ennå sunnere!
Eller har behov for et glutenfritt alternativ:

Over til fyllet.
Blant mine favoritter finner du:

– ost, skinke og brokoli.
– fetaost og spinat.
– pølsebiter, ost og amerikansk grønnsaksblanding.
– oliven, soltørkede tomater og feta.
– chorizzo pølse, tomat og oliven.

Bland sammen alt det tørre. Visp sammen eggene og det våte. Bland tørt og vått.
Stekes i ovnen ved 225 grader i ca.12 minutter.

Har du forslag til fyll?


2 kommentarer

  1. Tok fyllet i formene først da. Det var jo dumt. Også kunne du jo sagt at det ble en hel haug! :p men gode da 🙂 foruten at mine smakte lite i og med at fyllet satt fast i bunn:p

  2. Tanita: Haha 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*