Gulrotrundstykker med lite mel og ekstra mye frø

25. september 2017 | Boller & Brød

Disse rundstykkene.

er helt perfekte å lage om du skal rydde opp litt i kjøkkenskuffene. Du kan bruke hva du har av melsorter og forskjellige frø, men du trenger samme mengde chiafrø som jeg har brukt her.

Resultatet er saftige og ganske lyse rundstykker, men som allikevel gir et stabilt blodsukker, lang metthetsfølelse og gir magen noe å jobbe med.

Til 12 rundstykker trenger du:

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl gresskarfrø
  • 0,5 dl chiafrø
  • 4 dl kokende vann
  • 1 ts salt
  • 25 gram gjær
  • 2 dl yoghurt naturelle
  • 5 dl speltmel
  • 2 dl revet gulrot

Fremgangsmåte

  1. Miks sammen havregryn, frø, salt og kokende vann.
  2. La det stå til det har svellet til en tykk grøt – ca 30 minutter
  3. Rør ut gjæren i 2 ss lunkent vann.
  4. Tilsett grøten, yoghurt og gulrot. Miks godt
  5. Elt så inn melet. Du skal få samme konsistens som en litt tykk havregrøt. Juster evt med litt mer mel
  6. La deigen heve i 1 time
  7. Fordel deigen i 12 muffinsformer
  8. Stekes midt i ovnen på 220 grader – over og under varme i 25 – 30 minutter

Rundstykkene egner seg absolutt til fryseren, men disse holder seg skikkelig saftige i flere dager!

Følg meg gjerne på Instagram og Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

25. september 2017 | Boller & Brød