Gul suppe med spicy kikerter.

2. februar 2015 | Middag

Gul suppe høres kanskje ikke så delikat ut. Det det er er bakt butternut squash suppe. Men siden butternut squash/gresskar kan være litt vanskelig å få ta i Norge kan denne suppen fint lages som en gulrot suppe, eller ennå bedre gulrot og søtpotetsuppe. Alt avhengig av hvor god tid du har. Jeg lager den ofte kvelden før og varmer opp til lunsj eller middag.

 

Til 4 personer trenger du:

350 gram gulrot, søtpotet eller butternut squash

1 gul løk

2 fedd hvitløk

1 ss revet ingefær

1 dl appelsinjuice

7 dl kyllinkraft (buljong)

Slik gjør du:

Søtpotet eller squash burde bakes. Jeg gjør dette i mikro.

Del i 2 eller 4 deler, full styrke i 20 minutter.

Gulrøtter og løk stekes før de kokes helt møre i kraft.


Skrap ut kjøttet fra squashen

Stek løk og hvitløk

Tilsett alt i kraften og gi et oppkok.


Ta av platen og kjøres til suppe i blender eller med stavmikser.

Kikertene er laget etter



denne

 



fremgangsmåten. Kan også lages dagen før.

Her servert med en god klatt ekstra lett rømme.

Skikkelig vintermat <3

 

– Desiree


2. februar 2015 | Middag

Kommentarer (8)

  1. Jeg har laget omtrent lik suppe flere ganger – veldig god! Hønsebuljong/kyllingkraft gjør den ikke vegetarisk, det er bedre med grønnsaksbuljong 🙂 Da slipper man ha dårlig samvittighet for de kyllingene som ikke hadde det noe særlig godt før de ble buljong!

  2. Hei. Bare lurer, er det 350 g gulrot og 350 g søtpotet eller er det 350 g tilsammen av gulrot og søtpotet???

  3. kristine: du trenger 350 g av en grønnsak 🙂 altså 350g totalt i oppskriften 🙂

Comments are closed.