Grove scones, litt sunnere.

Scones er et herlig, søtlig bakeverk som ikke krever heving eller mye forarbeid. De finnes i alle mulige varianter og egner seg dermed til alt fra frokost til kakebordet! Min favoritt til kos er med bær og nøtter. Tror det må arrangeres i den nærmeste fremtid!

Oppbrinnelig er grunnoppskriften til scones ganske fet, da de inneholder mye smør.
Her har jeg byttet ut smøret med kesam, eller mager kesam om du vil. Jeg synes nesten de blir mer saftig av det!

Dette trenger du:

4 dl sammalt hvete, grov
4 dl fibramel
1 ts salt
6 ts bakepulver
1 beger Kesam
1 dl vann

Og slik gjør du:

Annonse

Settstekeovnen på 250 °C. Denne oppskriften gir 8 store biter.

bland det tørre og tilsett Kesam og vann. Rør sammen til en deig.
Del deigen i to deler. Lag flate, runde leiver/kaker, ca. 15 cm i diameter.

Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Skjær et kryss i hver kake med en spiss kniv før du steker dem, ca. 10 minutter.

Det tok meg 15 min å lage disse!

Som lunsj i dag med cottage cheese og kirsebærsyltetøy <3


2 kommentarer

  1. Kan man bruke vanlig mel eller spelt istedenfor fibramel?

  2. Tanita: Jeg ville nok brukt grovt/sammalt speltmel 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*