Grove juleboller.

Jeg vet, det burde hvert lussekatter, men nå er ikke det en stor slager her i gården, så vi baker juleboller.
Så det så.

Gjærbakst er ikke det jeg er best på, men jeg har nå lært meg et triks eller to.
Triks nummer en; tålmodighet!

Til disse trenger du altså en liten dose tålmodighet, og

– 2 dl temperert melk
– 1 dl smeltet cocosa eller smør
– 300g fibramel
– 1 dl sukrin
– 1 ss sukker (jeg skal forklare)
– 1 pakke gjær
– 1 halv ts kanel
-1 halv ts kardemomme

– 1 egg til pensling
– nelikkspiker til pynt

Slik gjør du:

– rør ut gjær og sukker i melken. Gjær er nemlig veldig glad i sukker! Og bakeværk blir derfor luftigere hvis vi gir gjæren litt sukker.

– tilsett fettstoff og krydder. Vend i melet tilslutt.

Annonse

Så skal det heves!
Et lite tips! Sett på ovnen, la den få litt lunk, skru av og sett bolledeigen til heving i ovnen.
Det sparer deg for litt tålmodighet.

Etter en liten time kan deigen rulles ut, pensles og pyntes.
De skal stekes på 220 grader i 15 min.


#sukkerfri


#julebakst


#julesmak


#funksjonellmat


#grov

#fiberrik

Ha en fin kveld.

– Desiree


LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*