Gå deg i form; 3 tips som gjør gåturen til en effektiv treningsøkt!

Denne uka startet høstens første online BOOTCAMP opp. I tillegg til kosthold er jo trening en stor del av dette både styrke og kondisjon. Når jeg sier kondisjon tenker det alle fleste på jogging, men jogging kanskje ikke for alle er ikke for alle.  Det er ikke dermed sagt at man ikke kan dra nytte av de mange fordelene som jogging har!

For både det å gå og jogging  er:

  1. Lett tilgjengelig trening som du kan gjøre nesten hvor som helst.
  2. Krever lite utstyr – faktisk bare noen gode sko og dine egne føtter!
  3. Du trener kondisjon samtidig som du styrker ben og core.
  4. Vektbærende trening (altså du må holde din egen kroppsvekt oppreist) som også gir et godt kaloriforbruk.

I tillegg kan det nevnes at å gå er mer skånsomt for kroppen enn løping, og er derfor en treningsform absolutt alle – uansett nivå – kan prøve seg på.

Å gå tur er utrolig deilig, og setter man opp tempoet opplever man virkelig at man får brukt kroppen og kondisjonen, men i dag hadde jeg tenkt å gi deg noen små tips som virkelig øker treningsutbytte av en gåtur!

1. Legg på ekstra vekt.

Ved å legge på ekstra vekt i form av en tung sekk eller vekt vest skjer det to ting i kroppen din. For det første så vil pulsen din øke, noe som gjør at treningen påvirker kondisjonen din mer. For det andre vil du forbrenne mer mens du går.

2. Gå i oppoverbakker.

Annonse

Akkurat som ved ekstra vekt vil dette gi deg høyere puls og øke forbrenningen din. Bonus er så klart at du samtidig får trent bakside  av lår, legg og ikke minst rumpa!

3. Gå i ulendt terreng.

Alt avhenger så klart av hvor ulendt det er, men med en gang du går på en knudrete skogs sti i stede for bar asfalt krever det mer av kroppen din og du vil utfordre både balanse, koordinasjon og core på en helt annen måte!

Så folkens! Det er bare å få på seg tursekken og komme seg ut! #liveterbestute

Følg meg gjerne på Instagram og Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*