Fylt potetskall.

30. august 2014 | Middag

Etter at jeg begynte FIT på 30 dager prosjektet har jeg fått forespørsler fra dere lesere, og de har jeg tenkt til å ta med meg.

Noen av dem har gått på billig, men sunn mat. Det skal komme mer av dette, men et sted må man begynne, og dette er en start.

 

Fylt søtpotetskall.

Dette kan i utgangspunktet virke som en omfattende affære, men tro meg, det er det ikke.

 

Til to personer trenger du:

 

1 stor søtpotet

2 vårløk

Spekeskinke skalker fra Rema 1000

Ost
(jeg brukte cheddar)

 

Det første du må gjøre er jo å bake en, stor søtpotet. Og dette tar litt tid. Min løsning?

Jeg putter poteten i ovnen på 200grader i en time kvelden før den skal spises til middag. Husk å stikke et par hull i den først.

 

Dagen etter tar middagen 15 minutter å lage.

Del poteten i to og ta ut det meste av fyllet. La det være igjen nok til at skallet ikke klapper sammen når du snur den.

 

Snu skallet. Pensle dem med olje, og strø over salt. Inn i ovnen på 200 grader mens du visper sammen fyllet.

Opp i poteten, stø over ost og inn under grillen til osten har smeltet.

Moms!

Billig moms!

 

– Desiree


30. august 2014 | Middag

Kommentarer (10)

  1. Hei!Jeg vil anbefale deg å putte poteten i mikrobølgeovnen på full guffe i 10-15 minutter dersom du ikke har forberedt den dagen i forveien! Det funker i alle fall med vanlig bakt potet, så da gjør sikkert søtpotet det også!Denne skal testes! Den så knallgod ut! 🙂

  2. Så man skal bare ha en halv søtpotet til middag? Siden det står; til to persone, en søtpotet.Er jo sikkert mer enn nok, men syns bare det virket litt lite. Tusen takk for at du legger ut kostplan og treningsplan, jeg følger det slavisk!

  3. Stine: står vel i planen at du skal ha en på str med en bakepotet 🙂 den i oppskriften er noe større 🙂

  4. Anne: Jeg pleier å ta den i mikroen først og så i ovnen, men om ikke du har micro, så må du bruke ovn ja 🙂

Comments are closed.