Favoritt knekkebrød. Uten mel eller nøtter.

23. mars 2014 | Frokost

Dette ble plutselig den store bakedagen.
Ikke at det gjør meg noe. Baking er noe jeg assosierer med kos, omsorg, kvalitetstid og tja sunnehet? Det å lage noe fra bunn, vite hva som er i maten, legge ned et arbeid for andre, lage noe selv.
Det føles godt å bake, selv om jeg ikke er spesielt god på det.

Søndager er også den store turdagen, og i dag skulle det kanelknuter med i sekken.
Noen ting liker jeg ikke å sunnifisere for mye, og kanelknuter er helt klart en av de tingene jeg ikke kødder for mye med. Om jeg kan få lov til å ordlegge meg så sterkt.
Flere har allikevel spurt om oppskriften min, så jeg lover å legge den ut i morgen.

Det jeg skal dele nå er mine favoritt knekkebrød.

Du trenger:

200 solsikkekjærner
50g linfrø
50g kli
1 dl sesamfrø
5 ss chiafrø (valgfritt)
2 sa fiberhusk
En klype salt
Valgfritt krydder

5 dl kokende vann

Slik gjør du:

Bland alt det tørre
Hell over vann og la det svelle i 10 min

Hvis du ønsker tynne knekkebrød er dette nok til to brett. Ønsker du litt mer å bite i, som meg, så steker du det på ett brett.

Jeg klapper det hele jevnt og flatt ved å legge et bakepapir over, og stryke over.
Trekk papiret vekk og stek i 60 minutter på 175 grader.

Når du tar det hele ut av ovnen er det fremdeles litt mykt. Ønsker du firkantede knekkebrød kan du da bruke en pizzarulle til å dele det hele opp.
Jeg liker det litt rustikt, så jeg lar det stivne før jeg brekker det opp i passe biter.

Her servert som et lite ettermiddagsmåltid. Med hvitløksost, paprika og fersk basilikum Skogsbærsmoothie on the side.

– Desiree


23. mars 2014 | Frokost

Kommentarer (8)

  1. Hei 🙂 Takk for en fantastisk blogg!!! Knallbra fargerike sunne fristende oppskrifter og motiverende opplegg.Jeg lurer på: hvis man følger diet planen, kan man da lage de smoothier? Ser der er ofte 2 frukt pluss feks honning etc….

  2. Eli: du må følge rettningslinjene i dietplanen. Ubegrenset bær, maks en frukt om dagen, ikke sukker. Masse gode smoothies man kan lage med det i bakhode 😉

  3. Er det 200 gr solsikkeskjerner? (regner med at det menes gram)Jeg har hverken kli, chiafrø eller fiberhusk. Kan jeg bruke bruke gresskarskjerner og litt mere solsikke og linfrø enn det du anbefaler? (for å få rett mengde i forhold til vann mener jeg :-). Tenkte å sette igang med baking av knekkebrød i kveld. Om jeg velger å steke på to brett – bytter jeg plass i ovnen når halve tiden er gått?Ble mange spørsmål dette:-) Lisa

  4. Lisa: JSå lenge det er lik mengde tørre varer så gå det nok greit. Jeg ville stekt ett og ett brett 🙂

  5. finnes det knekkebrød å få kjøpt som er «like bra»?? Viss det er krise 🙂

  6. Anne Merete: du finner flere på butikken 🙂 er disse som ser hjemmelaga ut 😉

Comments are closed.