Eltefrie rundstykker med blåbær og gresskarfrø

 


/skrevet i samarbeid med TINE Kefir/

 

Altså hva kan man si?

Høsten er her – endelig! Jeg elsker både sommer og vår og vinter, men for meg er det bare noe særlig med høsten. Lukta, fargene, det kalde draget i lufta. Jeg elsker det, og bruker så mye tid jeg bare kan ute. 

Daniel har jo sin hobby i Frøya og jakt, og selv om selve jakten ikke ineteserer meg så mye synes jeg det er gøy å være med – på bærtur. For å si det sånn, min fangst er sikrere enn hans 😉

 

Fryseren hjemme er fylt med både blåbær, tyttebær og bjørnebær. Så det er bare å glede seg til mange nye oppskrifter på bloggen utover høsten. Første ut er disse nydelige rundstykkene. Med blåbær og gresskarfrø!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Til 10 stykker trenger du:

1/4 del pakke fersk gjær

4 dl TINE Kefir

2 ss honning

250 gram fullkorn hvetemel

250 gram siktet spelt mel

1/2 dl gresskarfrø

Annonse

1/2 dl frosne blåbær

1 ts salt

 


Slik gjør du:

Hell honningen over gjæren og la dette stå på benken til gjæren blir flytende. I mens rør sammen mel, salt, frø og blåbær.

Slå Kefir over gjæren og bland sammen det våte og det tørre.  Deigen vil være ganske løs.

La deigen stå under plast på kjøkkenbenken i 8 – 12 timer.

 


Sett så ovnen på 250 grader varmluft.

Slå deigen ut av bollen og form den til en lang pølse. Kutt pølsen opp i 10 enmner og legg disse på en stekeplate.

Når ovnen er varm senker du tempraturen til 230 grader.

Stekes på midterste rille i 15 minutter. 

Legg merke til at de er bakt med Kefir! Det gjør dem ekstra saftige og gode!

 

 


3 kommentarer

  1. Natthawut Wannachat

    MELD DEG INN PÅ MIN BLOGG HVIS DU VIL HA FLERE LESERE 🙂

  2. AktivHverDag

    Hurra! Jeg skriver under- og kan ikke være mer enig 🙂 Ha en flott dag med masse små og bittesmå øyeblikk 🙂 Jeanette

  3. AktivHverDag: Gratulere med store jenta di 🙂 Tenker at dagen deres blir minnerik for store og små 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*