Ekstra grove speltrundstykker med chia og linfrø

Hei tirsdag!

I dag har jeg hatt en skikkelig effektiv formiddag! Ute og jaktet både julepynt og nye bakgrunner til matbildene mine! Du trodde kanskje at jeg hadde fem, seks forskjellige bord hjemme? 😉 Nei, hemmeligheten er tapet rester, tekstiler og andre lure ting jeg finner her og der.

Men når alle ærender er gjort, mailer besvart, blogg oppdatert og sosiale medier gjennomgått før klokka ett, ja da har jeg plutselig litt ekstra tid til å boltre meg på kjøkkenet! Alt i går lovet jeg dere en ny oppskrift på rundstykker, så de skal dere få i dag, men jeg kan også avsløre at jeg har laget en hjemmelaget fiskegrateng i dag. Klassiske smaker, fullkorn makaroni, masse fisk, grønnsaker og en spør fullkornstopping. Kommer på bloggen i morgen tidlig, så følg med.

Nå skal det handle om disse rundstykkene. Myke rundstykker av spelt, tilsatt både havre, linfrø, chaifrø, solsikkefrø og sesamfrø. Noe som gjør dem ekstra saftige, grove og næringsrike. Sånt liker vi!

Rundstykker av spelt og chiafrø

Til 9 rundstykker trenger du:

Annonse

Ingredienser

  • 5 dl lunkent vann
  • 1 ss chiafrø
  • 1 ss linfrø
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss solsikkefrø
  • 1 dl lettkokte havrgryn
  • 1 pakke tørr gjær
  • 1 ts salt
  • 10 dl grovt speltmel

Veibeskrivelse

  1. Start med å røre sammen havregryn, chiafrø, linfrø, solsikkefrø, sesamfrø og gjær. La dette stå på kjøkkenbenken i 10 minutter
  2. Tilsett så salt og mel
  3. Elt for hånd i 20 minutter eller 10 minutter i maskin. Deigen er litt klissete
  4. Dekk deigen og sett til heving i 45 minutter
  5. Del opp og form 9 rundstykker
  6. Sett ovnen på 220 grader varmluft
  7. La rundstykkene etterheve mens ovnen blir varm
  8. Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter

Lyst til å se hvor utrolig kjapt og enkelt det er å lage hjemmelaget fiskegrateng? Da burde du gå inn på Snapchatten min – fitfocuse. Jeg lover! Du kommer aldri til å kjøpe ferdig grateng igjen!

Stort Smil

Desiree

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*