Dagens oppskrift: Vildes Granolamix.

15. april 2013 | Uncategorized

Mandag er alltid «bakedag» hos oss. Ikke at vi alltid baker, men vi lager noe ekstra vi kan kose oss med på kveldene eller noe spennende til matboksen. I dag falt altså valget på granola.

Granola brukes hovedsaklig til frokost eller som snacks. En populær rett fra Nord – Amerika som hovedsaklig består av havregryn, nøtter, honning og tørket frukt. Her har dere vår litt sunnere vri på det!
🙂

Du trenger:

– 3 dl havregyn
– 4 dl valgfri nøtter og frø

Jeg har brukt paranøtter, walnøtter, hasselnøtter, mandler og pekannøtter.

Grovhakk og bland sammen

Du trenger:

– 3 dl eplejuice
– 3 ss yacoon sirup
(du kan bruke honning)
– 1 ss cocosa
(du kan bruke smør)
– 1 klype grovt salt.

Kok dette opp og bland i det tørre.

Du får nå en litt seig masse som du brer utover et stekebrett.

Setter i ovnen på 150 grader i 40 min.
Vend det hele hvert 10min så det stekes jevnt.

La det hele avkjøles før du blander i det du ønsker av tørket frukt og bær:)

Våre favoritter er:
– godjibær
– tranebær
– aprikoser
– kakaonips

Nytes med vanilje yoghurt, gresk yoghurt og friske bær!
Mums!

Nå mistenker jeg at noen er i ferd med å skumlegge bade <3 hun skulle nemlig «vask vaske henna» for 20 minutter siden!


15. april 2013 | Uncategorized

Kommentarer (8)

  1. Ønsker meg oppskrift på energi barer… som er så enkle å lage at Vilde klarer selv.. 😉 Da kanskje jeg også klarer… 😉 Så veldig godt ut denne granula-tingen også 😉

  2. Takk for ønsket 🙂 comming right up 😉 i løpet av uka i det minste 🙂 Setter utrolig stor pris på innspill. Skal litt til å legge ut noe av interesse for omverdenen hver dag.

  3. Dette ble som grøtklumper med nøtter rundt… Prøvde og grille det litt(ganske lenge egentlig) i ovnen, men det hjalp bare for fargen på nøttene.. Hva gjør jeg galt? Skulle det vært kokt tørrere fra starten kanskje??

  4. Marianne: Ut ifra mobil funksjonen ser jeg ikke hvilken oppskrift du kommenterer 😉 hva er det du prøver å lage?

  5. Marianne: hum, det vet jeg ikke 🙂 den blir jo først hard når den blir avkjølt, men kan ikke påstå at den er grøtete når den kommer ut av ovnen?Ikke opplevd eller fått tilbakemelding om at andre har opplevd.

  6. Mener du altså 3 dl eplejuice? Synes det var mye væske ift andre granolaoppskifter, så ville bare forsikre meg om at det ikke var 3 ss el.l ?

  7. Kristina: OI! Det er to år siden denne ble postet 🙂 Så det husker jeg ikke! Men ingen andre som har kommentert det, og jeg vet at det er mange som har laget den. Halver bare for å være sikker. Bedre at den blir tørr enn at den blir grøt 🙂

Comments are closed.