Crispy sjokoladekubber med karamell; fri for sukker

 

/skrevet i samarbeid med Friggs/

 

En av de mest populære oppskriftene her på bloggen er mine søte og sunne Smash. Disse lages med maiskaker, og da er det så klart ekstra gøy å få gjøre et samarbeid med nettopp Friggs Maiskaker. 

Maiskaker kan nemlig brukes til så mangt! Her hjemme brukes de stort sett som mellommåltid, med masse deilig pålegg på. Noen ganger tar vi en «fitness vri» og spiser dem som påfyll etter hardere treningsøkter, men oftest blir de brukt til å lage sunne søtsaker som disse!

Det er latterlig enkelt, og vanvittig godt!

 


Du trenger:

4 Friggs maiskaker med chiafrø og havsalt

100 gram 86 % sjokolade

 

2 dl fløte, soyafløte eller vikingmelk

Annonse

20 gram smør

4 ss fiber sirup gold


Trinn 1:

  1. Knus maiskakene
  2. Smelt sjokoladen over vannbad og rør inn maiskakene
  3. Ha over i en brødform kledd med bakepapir og sett til siden.


Trinn 2:

  1. Ha fløte, smør og fiber sirup over i en kjele
  2. Kok på medium varme, under omrøring i 30 minutter.
  3. Hell karamellen over bunn og sett til avkjøling i kjøleskapet.

TIPS: Denne prosessen kan gjøres i micro, men jeg har ikke prøvd det selv. Full guffe i 10 minutter.


Trinn 3:

Hell karamellen over sjokoladen og sett til avkjøling

Perfekt til førjulstiden!

Inne på Friggs sine Facebooksider finner du flere forslag på hva du kan bruke disse til. Jeg lover at du fort kan få deg noen overraskelser! Du finner siden
HER.

Maiskakene finner du i de fleste dagligvarebutikker.

Hva bruker du maiskaker til?

 


Stort Smil


Desiree

 


LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*