Brownies uten sukker, mel eller nøtter. Proteinrike og fettfattige.

14. januar 2015 | Godis og kaker

Jeg har bakt disse en dusinvis av ganger før, så gode er de, men det har kanskje ikke du?

For hva lager man brownies av når man ikke bruker mel, smør, sukker eller nøtter?!?



Svaret er bønner!

 


Du trenger:

340 gram hvite bønner

2 egg

1,5 dl sukrin gold (eller vanlig)

1,5 dl kako

2 ss olje

1 ts bakepulver

1 ts vaniljepulver (kan sløyfes)



Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader.

Skyll bønnene og bland alt.

Moses til en glatt røre med stavmikser

Helles over i en form på 26 diameter.

Stekes midt i ovnen i 25 minutter




Her pyntet med gresk yoghurt og rørte bringebær.

 

Sukkerfritt, fettfattig, proteinrikt, glutenfritt og uten nøtter – også smaker den sjokolade <3

 

Dette er innafor som kveldsmat på en lillelørdag! Også for dere som deltar på FIT på 30 dager.

 

– Desiree

 


14. januar 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (79)

  1. Hvor mye kan man spise av den? Hele? Er en kakemons av dimensjoner, og spiser glatt fire store kakestykker hvis jeg først setter i gang…

  2. Mmmm den så fantastisk god ut <3 men greit å prøve å holde seg unna en liten stund så man ikke faller for fristelsene så tidlig 🙂

  3. Mmmmmm. Vess ska ha deinn te kveillsmat, bli de istan fårr de som står på plan da? Ikke i tillægg? E de spesielt kakao, eller vanlig regia kakao som kjøper på dagligvaren?

  4. Ikke mange av disse «sunn livsstil»-bloggene som appellerer til meg, men etter å ha fulgt med deg en tid nå må jeg kapitulere og innrømme at din er definitivt et inspirerende og imponerende unntak! Kred 😉 !Har et spørsmål angående alternative søtningsmidler da jeg er relativt blank. Har du noe erfaring med sukrin+, dvs sukrin med stevia? Anbefaler du sukrin gold uansett som sukkererstatning eller er det tilfeller hvor sukrin+ gir like godt resultat?

  5. Et lite, mulig litt tullete spm ang kostplanen. Før styrke øktene tar jeg alltid en kondisjon saltime på drøye 30 min. Typ, spinning, aerobic, e.l. Jeg opplever at jeg blir helt skjelven i.l.a. Styrke treningen pga lavt blod.s. Det jeg har gjort er å fylle på med en yt, eller styrk fra tine. Altså mellom kondisjon og styrke. Og så spist lunsj etter planen etter trening. Det jeg lurer på er om det er innafor, eller om jeg bør lære kroppen å takle hard kondisjon og styrke uten å måtte ha i meg noe? 🙂 hilsen en ganske blank, men ivrig følger av fitpå30 😉

  6. Hei!Følger fit30 opplegget og er egentlig veldig fornøyd, men sliter med en hodepine som kom med nytt kosthold. Er dette noe du kjenner igjen fra andre?

  7. Liv: det er nok fordi det er mindre karbo enn du er vant med. Det går over etter noen dager. Men pass på å drikke et glass vann til hvert måltid 🙂 og ca0,5 l når du trener.

  8. Maria: wææææ 🙂 takk for tilbakemeldingen 🙂 den skal jeg ta med deg 🙂 jeg kommer faktisk med en guide til søtning snart 🙂 jeg liker sukrin gold og + bedre enn de andre, og det handler rett og slett om SMAK! 🙂

  9. Til AM som lurte på kaloriinnhold: Jeg regnet meg frem til 1290 kcal i HELE oppskriften, så da er det bare å dele den summen på hvor stor del av kaka som skal spises 🙂 Det enkleste er sikkert å veie kaka og finne ut hvor mange kcal det er pr 100 g.Motiverende og finfin blogg! Jeg begynte i forrige uke, og er ikke med i Fitpå20, men ser innom for inspirasjon til både mat og øvelser 🙂 Lakseburgerne har jeg laget av både laks og ørret – og det var VELDIG godt! (Nesten best med ørret).

  10. Hvor får.man tak i hvite bønner? Og er det på boks/hermetisk? Så kjempe godt ut! 🙂

  11. Anne: De fleste butikker har dem på bok 🙂 Jeg bruker fra merket Go green, da kommer de i små esker. Trenger to til denne oppskriften 🙂

  12. Anonym: Jeg har ikke noe kjenskap til det produktet. Smak deg frem? Røra må være veldig søt. Det ferdige produktet blir ikke like søtt nemlig 🙂

  13. Iselin: Takk for hjelpen <3Ørret! At jeg ikke har tenkt på det! Det er jo såååå godt! Må testes 🙂

  14. Hilde: i forhold til næringsinnhold er det fint, men jeg har aldri brukt det selv, så vet ikke på smak 🙂

  15. Denne skal jeg prøve. Høres ut som noe godt å kunne servere hupeklubben når de kommer neste uke, samt en godbit å sende med mannen som er yrkessjåfør når en ny arbeidsuke snart står får døren 🙂

  16. Denne var knall god!!! Men min ble veldig tørr… For mye stekt,eller skal den være veldig tørr? 🙂

  17. Linn: nei 🙂 da har du nok bedre ovn enn meg 😉 Minsk steketiden litt neste gang 🙂 blir ikke seig som vanlig brownie da :p

  18. Jeg har laget den i dag, bomma litt på bønnene, så ble bare en boks.. :OSmaker godt av sjokolade, men får lese oppskrifta bedre neste gang, hadde nok gjort seg med en boks bønner til 🙂 🙂

  19. Lene Espenæs: Siden det var litt lite bønner så så jeg bare for meg at den ble litt lite sammenhengende 🙂

  20. Hei!Ser det var ei lengre opp her som også nevnte dette med hodepine etter å endret kosten.dette er normalt?

  21. Sigrid: ikke unormalt hvis man har hatt et kodthold med mye karbohydrater. Det forsvinner som regel etter 3-5 dager.

  22. Da var det nok brukerfeil :p prøver igjen ved en annen anledning, for smaken var helt klart innafor

  23. Da var det nok brukerfeil hos meg :p prøver igjen ved en annen anledning, for smaken var helt klart innafor!!

  24. Er det stor forskjell på hvite å brune bønner? Tror du jeg kan bruke kidneybønner fra go green istede? De hadde dessverre ikke hvite på butikken her.. 🙁

  25. Sandra: Jeg har ikke prøvd, men flere her på bloggen har kommentert at de har brukt det og at det ble bra 🙂

  26. Har du noen tanker/meninger om Fedons «Smartsweet»?Jeg er veldig lite glad i smaken av «kunstig» søtning.Syntes denne er god, men blir det for mange kalorier?

  27. Marie: jeg har ingen kunnskap til den. Hvis det er kalorier i den ville jeg valgt noe annet. Jeg liker ikke sukrin, men sukrin + og gold synes jeg er bra på smak 🙂

  28. Hei!Jeg brukte to pakker av Bønnene & min ble også ganske tørr… Tok den tom ut av ovnen fem min før tiden!Noe feil?

  29. Anna: de blir jo ikke seige som vanlig kake, derfor fint å ha litt kesam og bær til 🙂 du kan steke den i kortere tid 🙂

  30. kjersti: Nei 🙂 jeg er helt ærlig talt ikke så opptatt av kalorier. Når jeg lager kostplaner er jeg nøye på det, men i min egen hverdag er det smak, næring og at ting dkal være enkelt som er viktig for meg. Dette er ikke lavkalori, men bedre å spise enn sukker, kjemisk behandlet fett og e stoffer 🙂

  31. Jeg brukte to bokser kidney brune bønner, men min kake ble veldig sterk. Skal kaken være det?

  32. Alt nytt må prøves…. Synes denne så spennende ut så bakte kaken i går, jeg brukte Tagatesse som søtning (kjøpes på helsekosten, er såååå mye bedre enn Sukrin. Oppfører seg som sukker og smaker som sukker).Hadde med smaksprøver på jobben i dag, alle fikk bakoversveis da jeg fortalte hva den inneholdt. De likte den kjempegodt.I dag måtte jeg eksprementere litt for nye smaker (ja, jeg byttet ut kakaopulver). Det resulterte i at jeg jeg delte røra i to, den ene tilsatte jeg vaniljedråper(små flasker på matbutikken) samt ca 15 gr havremel, jeg kokte sitronskall og tagatesse i en kasereolle til de var møre, hakket disse og strødde de over kaka . Den andre 15 gr havremel og romdråper.JØJJE MEG FOR EN SUKSESS. Stekte i brødform.

  33. Linn: nei 🙂 teller hverken karbohydrater eller kalorier, men det kan ikke være mange 🙂

  34. julie: det smaker ikke bønner av den 🙂 hvis du dropper bønnene vil ikke kaka henge sammen 🙂

Comments are closed.