Boller; litt sunnere.

1. februar 2015 | Godis og kaker

Det er ikke alt på mitt kjøkken som er laget i en håndvending!

Noen ting skal man nemlig ikke tulle så alt for mye med. Boller, skikkelig luftige, søte boller er en av de tingene. Men litt sunifisering er lov, litt.

Du trenger:

 

1 liter melk

150 g smør

100 g sukrin melis

25 g gjær

0,5 ts kardemomme

1,5 kg fibramel

Slik gjør du:

 

Kok opp melk, smør og melis.

Avkjøl blandingen til den er fingervarm.

Rør gjæren ut i væsken.

Bland i kardemomme og mel,

Elt deigen til den er smidig.

 

Trill ut bollene med en gang.

La dem heve lunt i 1 time.

 

Stek bollene midt i ovnen ved 250°C i 7-10 min.

Noen ting er verdt litt ekstra tid på kjøkkenet!

 

– Desiree


1. februar 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (15)

  1. Mmmm 😉 Hveteboller lukter og smaker jo såå godt ferskt- bare synd kroppen reagerer mindre bra, hehe ! Fibramel, hva er dette?

  2. Positivt For Deg: Får litt småvondt i magen selv, men tenker på det som en kalkulert risiko 😉 Det er et litt grovere mel som du får kjøpt på butikken 🙂 Blanding av hvete og havre 🙂

  3. Ahaaa- hvete og havre ja 😉 Er nok flere justeringer å teste, men moro å vite.

  4. Malin: du kan lage eget havremel ved å kjøre gryn til mel med stavmikser. Bruk 70% hvete og 30% havremel 🙂

Comments are closed.