Boller; litt sunnere.

Det er ikke alt på mitt kjøkken som er laget i en håndvending!

Noen ting skal man nemlig ikke tulle så alt for mye med. Boller, skikkelig luftige, søte boller er en av de tingene. Men litt sunifisering er lov, litt.

Du trenger:

 

1 liter melk

150 g smør

100 g sukrin melis

25 g gjær

0,5 ts kardemomme

1,5 kg fibramel

Slik gjør du:

 

Kok opp melk, smør og melis.

Annonse

Avkjøl blandingen til den er fingervarm.

Rør gjæren ut i væsken.

Bland i kardemomme og mel,

Elt deigen til den er smidig.

 

Trill ut bollene med en gang.

La dem heve lunt i 1 time.

 

Stek bollene midt i ovnen ved 250°C i 7-10 min.

Noen ting er verdt litt ekstra tid på kjøkkenet!

 

– Desiree


15 kommentarer

  1. Iselin Renée

    Det må jeg prøve, savner å spise boller 🙂

  2. Iselin Renée: 🙂

  3. Positivt For Deg

    Mmmm 😉 Hveteboller lukter og smaker jo såå godt ferskt- bare synd kroppen reagerer mindre bra, hehe ! Fibramel, hva er dette?

  4. Positivt For Deg: Får litt småvondt i magen selv, men tenker på det som en kalkulert risiko 😉 Det er et litt grovere mel som du får kjøpt på butikken 🙂 Blanding av hvete og havre 🙂

  5. Ida: Hehe 🙂 Der kan du se! Ha en super dag 🙂

  6. Positivt For Deg

    Ahaaa- hvete og havre ja 😉 Er nok flere justeringer å teste, men moro å vite.

  7. Åhh dette må prøves! Funker det å bytte ut sukrinmelis med sukrin gold? 🙂

  8. Camilla: ja, det gjør det 🙂 smaker veldig godt 🙂

  9. Tror du halvparten av smøret kan byttes med kesam?

  10. Sandra: ja 🙂

  11. Liv Kristin Lauritzen

    Skal det være 100 gram gjær?!? Var mye…:-)

  12. Liv Kristin Lauritzen: 25 🙂

  13. Rettet opp nå 🙂

  14. hva kan man bruke i stedefor fibramel? får ikke tak i det her 🙂

  15. Malin: du kan lage eget havremel ved å kjøre gryn til mel med stavmikser. Bruk 70% hvete og 30% havremel 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*