Bestemors eplekake; fri for sukker, smør og hvetemel

Vi har hatt en travel høst preget av huskjøp og salg av leilighet. Vi overtar huset vårt i januar, og allerede dagen etter kjøpet begynte vi å pakke bort pynteting, klær og unødvendigheter fra leiligheten. Midt i kaoset fant jeg en folder jeg fikk av bestemoren min (Mommo) rett før hun døde.

Den inneholdt noen gamle bilder av meg, oppskrifter fra diverse ukeblader og Mommos eplekake <3

Papiret lukter fremdeles som leiligheten hennes.

Kaken var fast inventar på alle familiebursdager i familien og et kjært barndomsminne! Egentlig en sånn ting man ikke tuller med, men samtidig så er dette en kake som er utrolig enkel å «sunnifisere» 😉 Den inneholder nemlig ikke noe smør og lite mel.

Til en spingform på 20 cm i diameter

Ingredienser

  • 4 egg
  • 4 syrlige epler
  • 150 gram fint speltmel
  • 50 gram sukrin melis
  • 30 gram sukrin gold
  • 1 ts vaniljepulver*
  • 1 ts bakepulver
  • Kanel og sukrin gold til toppen

*kan erstattes av frøene fra 1/2 vaniljestang

Annonse

Veibeskrivelse

  1. Visp sammen egg, sukrin melis og sukrin gold
  2. Visp så inn mel, bakepulver og vaniljepulver.
  3. Skrell og del eplene
  4. Hell røren i en form og dytt eplebitene ned i.**
  5. Strø over sukrin gold og kanel
  6. Stekes på 175 grader over og undervarme i 50 minutter

**Jeg pynter kaken med noen tynne epleskiver på toppen også, men det kan sløyfes

Serveres så klart varm med sukkerfri krem eller vaniljesaus Zero!

Følg meg gjerne på Instagram og Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*