Banankake med salt & søt karamelltopping; sukkerfri og fettfattig

8. oktober 2015 | Godis og kaker


/inneholder sponset produkt/

 

Hovedrolleinnhaveren i dette innlegget skulle egentlig være karamelltoppingen, men banankaken gjør absolutt ingen dårlig figur den heller! Skikkelig saftig, og akkuart passe søt!

 



Til kaka:

4 modne bananer

2 egg

3 ss gresk yoghurt med vaniljesmak

0,5 dl sukrin gold

2 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1 knipe salt

 

Til karamelltoppingen:

6 store dadler

1 dl lettkokte havregryn

Litt kokende vann

1 ss grovt salt

 

Slik gjør du:

Mos banane, og vips dem sammen med egg og yoghurt. Tilsett så alt det tørre.

Stekes i en brødform på 175 grader i totalt 60 minutter, men du skal ta på toppingen de siste 15 minuttene av steketiden.



Slik lager du toppingen.

Ta stenene ut av dalene. Dekk så dadlene med varmt vann – akkurat!

La dette stå i 5-10 minutter.

Mos så dadlene til syltetøy konssistens. Hvis dadlene er litt harde kan det være du må tilsette mer varmt vann.

Rør inn havregrynene.

Spre toppingen over kaken, strø over grovt salt og stek ferdig.

Servert med litt creme fraise <3

 

På tampen av dagen vil jeg gjerne dele ut en liten rabattkode til dere.


X-life

 gir i dag 20% avslag på kjøp frem til midnatt ved bruk av koden
BLOGG20


Dere som leser bloggen min vet at her finner dere mye av mitt favoritt treningstøy og de viktigste ingrediensene i kjøkenskapene mine! Verdt en titt!

 


Stort Smil


Desiree

 

Notater:


#sukkerfri


#kake


#sukkerfrikake


#bakst

 
#sunnbakst


#sunnkake


#supersunn


#oppskrift


#kakeoppskrifter


#banankake


#karamellfyll


#raw


#rawfood


#sunkost


#helsekost


#bakutensukker


8. oktober 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (4)

  1. Hei! Denne såg kjempe god ut, tenkte å prøve den til helgen 🙂 Men lurer på om du har noen anelse på næringsinnholdet? som kalorier osv.

Comments are closed.