ALT I EN FORM | koteletter og grønnsaker med timiansaus

30. mai 2018 | Middag

Alt i en form middager er helt geniale om du spør meg! Minimalt med forarbeid, minimalt med oppvask også har du faktisk mulighet til å gjøre noe helt annet mens middagen lager seg selv!

Denne gangen har jeg laget en rett med sommer koteletter og grønnsaker. Her er det rom for å variere så mye du bare vil, så bruk gjerne grønnsaksrester fra kjøleskapet! #kastmindremat

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

Ingredienser

  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul løk
  • 1 pakke vårløk
  • 200 gram aromasopp
  • 600 g svinekoteletter
  • 4 «kvister» timian timian evt litt ekstra til pynt
  • 3 dl lett matfløte
  • 1 ss paprikakrydder
  • salt
  • pepper
  • olje

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.

  2. Del brokkolien i små buketter, og kutt paprikaen i strimler. Grovhakk løken og vårløken, og kutt soppen i grove biter.

  3. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek svinekotelettene i 1-2 minutter på hver side, eller til de har fått en gyllenbrun skorpe. Krydre med litt salt og pepper underveis. Legg kotelettene over i en ildfast form.

  4. Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp til middels høy varme. Stek grønnsakene fra punkt 2 i ca. 5 minutter, eller til soppen har fått litt farge. Fordel grønnsakene over kotelettene i den ildfaste formen.

  5. Finhakk oreganoen. Visp sammen matfløten, paprikakrydderet og timian. Hell blandingen over grønnsakene og kjøttet, og stek formen i ovnen i ca. 20 minutter.

PASSENDE TILBEHØR ER ALT FRA EN ENKEL SALAT, RIS, POTETER ELLER LITT GODT BRØD!

 

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

30. mai 2018 | Middag